DEVA’dan Boğaziçi çıkışı… Görevi kabul ederse yollarımızı ayırırız

Yayın tarihi: 1 Şubat 2021 Pazartesi 9:27 pm - Güncelleme: 2 Şubat 2021 Salı 7:40 am

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Melih Bulu’nun yardımcılığına DEVA Partisi Kurucu Üyesi’nin getirilmesine ilişkin DEVA Partisi’nden açıklama geldi. DEVA Partisi Genel Başkanı İdris Şahin tarafından konuyla ilgili yapılan ilk açıklamada ise “Eğer Oğuzhan Hoca bu görevi kabul ederse, partimiz ile yolları ayrılacaktır” dedi.

Dr. Oğuzhan Aygören’in Boğaziçi Üniversitesi’nin atanmış rektörü AK Partili Melih Bulu’ya danışman olmasına, Kurucular Kurulu’nda bulunduğu DEVA Partisi’nden ilk tepki geldi. ArtıGerçek’in haberine göre, Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin “Eğer Oğuzhan Hoca bu görevi kabul ederse, partimiz ile yolları ayrılacaktır” dedi.

Clubhouse uygulaması üzerinden açıklama yapan Şahin, Dr. Aygören’in gıyabında gerçekleşen bir atamayla göreve geldiğini belirtti ve “Oğuzhan Hoca bunu yüksek ihtimalle geri çevirecektir” şeklinde konuştu. Dr. Aygören’in atamayı kabul etme konusunda özgür olduğunu fakat Boğaziçi Üniversitesi’ndeki rektörlük sürecinin başından bu yana hukuksuz bir biçimde gerçekleştiğini vurgulayan İdris Şahin “Biz bu hukuksuzluğa parti olarak ortak olamayız. Eğer Oğuzhan Hoca bu görevi kabul ederse, partimiz ile yolları ayrılacaktır” ifadelerini kullandı.

‘YOLLARIMIZI AYIRIRIZ’

İdris Şahin, konuyla ilgili GazeteDuvar’a şunlar söyledi: “Yetkili kurullarımız karar verecektir. Biz ilkeleri ile hareket eden bir siyasi partiyiz. Boğaziçi rektör atamasının başından itibaren hukuksuz olduğunu ifade ediyoruz dolayısıyla böyle bir hukuksuzluk tarafında yer alan arkadaşlarımızla da yollarımızı ayırırız. Gıyabında görevlendirme olduğunu ifade ediyor umarım bu görevlendirmeyi geri çevirecektir. Çevirmemesi halinde de demokratik tercihini kullanmış olacaktır ancak onun özgür iradesi ile tercih ettiği görev bizim ilkelerimizle bağdaşmamaktadır. Bu nedenle yollarımızı ayırırız.”