DEVA ve Gelecek’ten Gezi haberlerine yalanlama: Şikayetçi değildik

Yayın tarihi: 30 Mayıs 2022 Pazartesi 8:30 am - Güncelleme: 30 Mayıs 2022 Pazartesi 8:30 am

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi lideri Ali Babacan’ın Gezi davasında şikayetlerini çekeceklerine dair haberler partili kaynaklar tarafından zaten ‘şikayetçi’ olmadıkları gerekçesiyle yalanlandı.

Gezi davasında verilen ağır hapis cezaları ve tutuklama kararlarından ardından tartışılan konuların başında şu an AKP’ye karşı muhalefet yapan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın adının iddianamede yer alması geliyor.

Savcılık tarafından düzenlenen iddianamede ‘suçtan zarar gören’ olarak tanımlanan Babacan ve Davutoğlu’nun şikayetlerini geri çekmeleri için karar öncesi ve sonrası çağrı yapılmıştı. Davada kararın çıkmasının ardından açıklama yapan her iki partiden kaynaklar da iki liderin ‘şikayetçi’ olmadığını söylemişti. Savcılığın tek taraflı bir işlem yaptığını belirten DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Adalet eski bakanı Sadullah Ergin, hukuken şikayet çekmenin mümkün olmadığını belirtmişti.

Son olarak Sözcü Gazetesi’nden Saygı Öztürk’ün gündeme getirdiği haberde iki ismin şikayetlerini çekecekleri belirtilmişti. Hatta Öztürk Babacan ve Davutoğlu’nun bu kararlarını altılı masa toplantısından diğer muhalefet liderleri ile paylaşacaklarını yazmıştı.

Gezi Davası’nda önemli gelişme! Davutoğlu ve Babacan şikayetlerini geri çekiyor

‘HAYAL ÜRÜNÜ, ŞİKAYET YOK’

Öztürk’ün haberinin ardından DEVA ve Gelecek Partisi’nden isimler böylesi bir kararın olmadığı söyledi.

Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi ve İletişim Başkan Yardımcısı Yavuz Değirmenci, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada haberleri ‘hayal ürünü’ olarak nitelendirdi. Değirmenci, Davutoğlu’nun bir şikayetinin olmadığını belirtti.

Değirmenci ayrıca Davutoğlu’nun Gezi protestoları sürecinde şikayetçi olduğu isme dair de bilgiler verdi. Gelecek Partili ismin aktardığına göre Davutoğlu o dönemde yalnızca ‘kendisine küfreden ve evinin adresini paylaşan’ bir hesabın sahibinden şikayetçi oldu ve özür dilemesinin ardından şikayetinden vazgeçti.

‘OLAYIN ÖZETİ BUDUR’

DEVA Partisi kurucularından Avukat Tunahan Elmas da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda haberi yalanladı. Elmas şunları söyledi:

“Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun ‘Gezi Parkı davasından çekileceği’ haberleri doğru değil; çünkü iki isim de şikayetçi olmamalarına rağmen savcı tarafından ‘suçtan zarar gören’ olarak tanımlamış. Bu tanımlama aktif bir tutum olmadığından vazgeçilemez de. Olayın özeti budur.”