DEVA partisinin kurulmasına Erdoğan’dan ilk yorum

Yayın tarihi: 11 Mart 2020 Çarşamba 2:53 pm - Güncelleme: 11 Mart 2020 Çarşamba 3:28 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ali Babacan’ın kurduğu Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) hakkında ilk kez konuştu. Erdoğan ” Yeni diye ortaya sürülen her sözde oluşum, AK Parti’ye olan ihtiyacı teyit ediyor.” ifadelerini kullandı.,

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan Ali Babacan tarafından kurulan DEVA partisi hakkında yaptığı açıklamada  “Yeni diye ortaya sürülen her sözde oluşum, AK Parti’ye olan ihtiyacı teyit ediyor. Davası inancı olmayan davası milleti, ülkesi olmayanın sonu her zaman hüsran olmaya mahkumdur. Bunların hiçbiri bizi zerre kadar ilgilendirmiyor… Kadrolarımızı oluştururken o ilin ilçenin kanaat önderlerini bulacaksınız. Aynı heyetlerle, ekiplerle yürümeye mecbur değiliz mahkum da değiliz, dinamik bir yapı ile yolu yürümeye mecburuz.” dedi.

Erdoğan’ın açıklamaları şu şekilde:

AK Parti 7.olağan kongre süreci olağan şekilde devam ediyor. Belde kongrelerimizi zaten tamamlamıştık. Şu ana kadar 181 ilçe kongremizi bitirdik. Cumhur ittifakı olarak ülkemize kazandırdığımız yeni yönetim sistemi her geçen gün daha iyi oturuyor. Türkiye’de sırf AK Parti’ye ve şahsımıza düşmanlığı nedeniyle her meselede karşı tarafın safında yer alan bir kesim var.

CHP kasıtlı bir şekilde kutuplaştırmayı derinleştirerek çok tehlikeli bir oyun oynuyor.

Partimize ve şahsımıza olan kinleri sebebiyle sadece belirli TV’leri seyredip belirli gazeteleri okuyanlar bu bühtanların gerçek olduğunu zannediyorlar.

Bölücü terör örgütünün güdümünde parti ile kurduğu ittifakı artık gizlemeyen CHP, İstiklal Marşı’na katılmayı kesti.

Tek bir kare tek bir slogan üzerinden gerçek olmayan slogan üretenleri üzüntüyle seyrediyoruz.

Milletimizin siyasi mühendisliklere de karalama korkutmaya dayalı eski siyaset yöntemlerine artık karnı toktur.

YENİ DİYE ORTAYA SÜRÜLEN HER OLUŞUM

Tıpkı sirkteki cambaz gibi herkes gösteriyi seyreder ama gösteri bitince her şey orada kalır.

Yeni diye ortaya sürülen her sözde oluşum sadece AK Parti’ye olan ihtiyacı teyit ediyor onun ötesinde bir işe yaramıyor.

Davası inancı olmayan davası milleti, ülkesi olmayanın sonu her zaman hüsran olmaya mahkumdur.

AYNI EKİPLERLE YÜRÜMEYE MECBUR DEĞİLİZ

Tüm il başkanlarıma sesleniyorum, lütfen kadrolarımızı oluştururken o ilin, ilçenin kanaat önderlerini bulacaksınız. Aynı heyet aynı ekiplerle yürümeye mecbur ve mahkum değiliz. Dinamik bir yapıyla yola yürümeye mecburuz.

Bunu yaparken mevcut kadoları tamamen yok etme peşinde değiliz. Çalışan kadrolarla yolumuza devam edeceğiz.

Her deprem haberi bize ülkemizin potansiyel tehdidini bize hatırlatıyor. 20 yaşından büyük binaların büyük bir bölümü depreme karşı dayanıksızdır.

Ülkemizin her yerinde radikal değişikliklere gitmek zorundayız. Kentsel dönüşüm projelerine büyük önem veriyoruz. Ülkenin her tarafında bina altyapısında radikal adımlar atmak zorundayız.