DEVA Partisi’nden ‘Makvim’ gazetesi: Bu haberi okumadan Ay’a gitmeyin

Yayın tarihi: 10 Şubat 2021 Çarşamba 2:54 pm - Güncelleme: 10 Şubat 2021 Çarşamba 3:25 pm

DEVA Partisi, Takvim gazetesinin manşete taşıdığı ‘Bu haberi okumadan markete girmeyin, çıkarken üzülmeyin’ başlıklı haberine AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan Milli Uzay Programı’na gönderme yaparak tepki gösterdi. DEVA Partisi’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda ‘Makvim’ isimli bir gazeteye, “Bu haberi okumadan Ay’a gitmeyin” manşeti atıldı.

Son zamanlarda, siyasi partilerin sosyal medya paylaşımları dikkat çekiyor. Saadet Partisi’nin video klipleri benzeri DEVA da hazırladığı bir gazete manşetini sosyal medyadan paylaştı. ‘Makvim’ isimli bir gazete manşetinde “Bu haberi okumadan Ay’a gitmeyin” başlığı kullanıldı.

Gazetenin sürmanşetinde ise şu ifadeler yer aldı: “Propaganda makinesinin markette nasıl alışveriş yapılacağını önermesine tepki gösteren DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, ‘İnatla sürdürülen yanlış para politikalarının sonucunda hem kur hem de enflasyon arttı. Hayat pahalılığının sorumlusu Erdoğan ve ortaklarıdır’ dedi.”

Gazetede ayrıca, “Her ay binlerce kepenk kapanıyor”, “Her ay faturalar katlanarak artıyor”, “Her ay ucuz ekmek kuyrukları daha da uzuyor”, “Her ay on binlerce kişi işsiz kalıyor”, “Her ay daha fazla genç ülkeden gitmek istiyor”, “Her ay pazar filesi daha pahalıya doluyor” başlıkları da kullanıldı.

Yandaşlar pahalılığın suçunu vatandaşa attı: Çocuğunuzu markete götürmeyin