DEVA Partisi’nden ilk seçim yorumu

Yayın tarihi: 28 Mayıs 2023 Pazar 9:28 pm - Güncelleme: 28 Mayıs 2023 Pazar 9:28 pm

DEVA Partili Mustafa Yeneroğlu seçim sonuçlarına ilişkin “Milletimizin kararının başımızın üstünde yeri var” ifadesini kullandı.

Türkiye ikinci tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçimi için sandığa gitti. Anadolu Ajansı (AA) verilerine Recep Tayyip Erdoğan yüzde 52.07, Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 47.93 oy aldı. ANKA verilerine göre ise Erdoğan yüzde 52.02, Kılıçdaroğlu 47.98 oy aldı.

Sonuçlara DEVA Partisi’nden ilk yorum geldi. DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu Twitter hesabından şöyle yazdı:

“Seçim sonuçları hayırlı olsun. Adil olmayan, kampanyasını rakibini düşmanlaştırma ve halkını korkutma stratejisi üzerine kuran Recep Tayyip Erdoğan Anayasayı, hukuku ve vicdanı ayaklar altına alarak eşitsiz bir süreç sonunda seçimi kazandı. Milletimizin kararının başımızın üstünde yeri var.

Endişem o ki her açıdan bugünden daha kötü bir Türkiye göreceğiz. ‘Umarım Tayyip Bey bizi yanıltır’ demeyi çok isterdim. Ne var ki, yaptığı ilk açıklama saldırgan, aşağılayıcı ve düşmanlaştırıcı siyaset anlayışını sürdüreceğini gösteriyor. Yazık.

Halkımızın şunu bilmesini isterim; yarından itibaren daha fazla demokrasi ve adalet diyeceğiz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her türlü iyiliğe destek vererek her türlü kötülüğün karşısında dosdoğru durmaya devam edeceğiz. Güçlüden yana değil, haklından yana olacağız. İnsan onurunun esas alındığı demokratik bir Türkiye ideali için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz.”

Gelecek Partisi’nden seçim sonuçlarına ilk yorum

AKP’den ilk açıklama

Erdoğan’dan Kısıklı’da ilk açıklama