HDP’ye yönelik operasyonlara muhalefetten sert tepki: Bu insanlar suçluysa, hakim-savcılar 6 yıl neredeydi?

Yayın tarihi: 25 Eylül 2020 Cuma 1:09 pm - Güncelleme: 25 Eylül 2020 Cuma 1:37 pm

HDP’ye yönelik başlatılan operasyonlara DEVA, Gelecek ve Saadet Partisi’nden ortak ve sert tepkiler geldi.

DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu operasyonlarla ilgili, “Hukuki olduğunu düşünmek abesle iştigal” yorumunu yaparken, Gelecek Partili Kani Torun, “Demokratik Kürt siyasetinin kriminalize edilmesi en çok PKK’nın işine yarar” ifadesini kullandı. Saadet Partili Birol Aydın ise, “6 yıl sonra ne değişti de, yargılanıp serbest kaldıkları kişinin başkalarından sabahın erken saatlerinde evlerinden dosyadan alıyorsunuz?” diye sordu.

HDP’ye yönelik Kobani eylemleri gerekçe gösterilerek başlatılan ve aralarında Ayhan Bilgen, Sırrı Süreyya Önder ile Altan Tan’ın da olduğu 82 kişinin gözaltına alındığı operasyonlara DEVA, Gelecek ve Saadet Partisi’nden ortak ve sert tepkiler geldi.

YENEROĞLU: HUKUKİ OLDUĞUNU DÜŞÜNMEK ABESLE İŞTİGAL

DEVA Partisi Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, sosyal medya hesabından operasyona ilişkin açıklama yaptı.

Operasyonlarda eski milletvekillerinin de gözaltına alınmasının hukuki gerekçelerle yapılmadığını dile getiren Yeneroğlu, ““Olaydan 6 yıl sonra Ayhan Bilgen, Altan Tan, Süreyya Önder ve diğerlerinin sırf hukuki gerekçelerle gözaltına alınmış olduğunu düşünmek abesle iştigal olur. Yargıyı araçsallaştıran siyaset anlayışı adalet duygusunu ezdikçe terör örgütlerini sevindirir. Devlet adaletle yönetilir” ifadesini kullandı.

GELECEK PARTİSİ: EN ÇOK PKK’NIN İŞİNE YARAR

Gelecek Partisi Dış Politika Başkanı Kani Torun, Twitter’dan yaptığı paylaşımda “Demokratik Kürt siyasetinin kriminalize edilmesi en çok PKK’nın işine yarar, Kandil’in ekmeğine yağ sürer. Bu vesileyle Altan Tan ve Ayhan Bilgen kardeşlerime ve gözaltına tüm dostlara geçmiş olsun diyor en kısa zamanda aram görmeyi diliyorum” ifadelerini kullandı.

SAADET PARTİSİ: 6 YIL SONRA NE DEĞİŞTİ DE SABAHIN ERKEN SAATİNDE ALIYORSUNUZ?

Saadet Partisi Sözcü Birol Aydın da ‘Kobani’ operasyonlarına tepki gösterdi. Twitter’dan paylaşım yapan Aydın şunları kaydetti: “İnatla ‘adalete olan güven’ sarsılmaya devam ediyor. 6 yıl sonra ne değişti de, yargılanıp serbest kaldıkları kişinin başkalarından sabahın erken saatlerinde evlerinden dosyadan alıyorsunuz? İktidar, muhalefeti kendi iç meselelerine meze yapmaktan artık vazgeçmeli!

Bu insanlar suçluysa; bu memleketin hakim-savcıları 6 yıl neredeydi? Yok değillerse; bugün bu gözaltı kararlarının sebeb-i hikmeti nedir? Adalet mekanizmasını, gündem değiştirmek ve kamuoyunu meşgul etmek için kullanmanın hiç kimseye faydası yoktur!

Bir ifadesinden olan güven ortadan kalktığı taktirde; o hiçbir iş yolunda gitmez. Bir kez daha uyarıyoruz; bu ülkenin böylesine keyfî ve hoyrat tavırlara değil, adalete olan güveni yeniden tesis edecek adımlara ihtiyacı var. İnsanımıza ve ülkemize kötü oluyor!..”

NE OLMUŞTU?

Sabah saatlerinde HDP’ye yönelik Kobani olayları gerekçe gösterilerek, operasyon başlatılmıştı. Operasyonda HDP RTÜK Üyesi Ürküt, HDP Dış İlişkiler Komisyonu Üyesi Gür, HDP eski MYK Üyesi Can Memiş, HDP’li eski vekil Sırrı Süreyya Önder ve Kars Belediye Başkanı Bilgen gözaltına alınmıştı.

Flaş… Son HDP’li belediyeler de kayyuma gidiyor: 82 gözaltı kararı