DEVA Partisi’nden Hakan Atilla’ya yanıt! ‘Atama mevzuata uygundu’

Yayın tarihi: 1 Eylül 2022 Perşembe 7:14 pm - Güncelleme: 2 Eylül 2022 Cuma 8:45 am

ABD’de yargılanan ve uzun bir süre tutuklu kalan Hakan Atilla‘nın Ali Fuat Taşkesenlioğlu’na ilişkin yaptğı açıklamaya Deva Partisi’nden açıklama geldi. Açıklamada atamanın mevzuata uygun olduğu ileri sürüldü.

ABD tarafından yargılanan Hakan Atilla uzun bir süre sonra sessizliğini bozdu. Barış Terkoğlu’na konuşan Atilla, son günlerde yolsuzluk iddialarıyla gündemde olan Ali Fuat Taşkesenlioğlu’na ilişkin, “Hangi vasfı değerlendirildi de bu göreve getirildi ben de merak ediyorum. Bankaya katkı sağlayacak tek bir şey yaptığını görmedim. Ne sıfatı vardı da genel müdür oldu anlamadım. Belki kendisini atayan imzayı atan Ali Babacan biliyordur.” dedi. Atilla’nın açıklamalarına Deva Partisi’nden yanıt geldi. Açıklamada, Taşkesenlioğlu’nun atamasının mevzuata uygun olduğu savunuldu.

Deva Partisi’nden yapılan açıklama şöyle:

“Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun 2012 yılında Vakıfbank Yönetim Kurulu ve Denetim Komitesi üyeliğine bilahare 2014 yılında Halkbank Yönetim Kurulu Üyeliği ve Genel Müdürlüğü’ne atanması ilgili mevzuata uygun olarak gerekli tüm inceleme, izin ve onay süreçler’ çerçevesinde gerçekleştirilmiştir.

“MEVZUATI OLUMSUZ GÖRÜŞ BİLDİRİLMEDİ”

“Bilindiği üzere Bankacılık Kanunu’nun 25. Maddesi, “Banka genel müdürlerinin hukuk, iktisat, maliye, bankacılık, işletme, kamu yönetimi ve dengi dallarda en az lisans düzeyinde, mühendislik alanında lisans düzeyinde öğrenim görmüş olanların ise belirtilen alanlarda lisansüstü öğrenim görmüş olmaları ve bankacılık veya işletmecilik alanında en az on yılhk mesleki deneyime sahip olmaları şarttır. Genel müdürlüğe ve yardımcıhklanna atanacakların, bu maddede aranan şartları taşıdıklarını gösteren belgelerle birlikte Kuruma bildirilmesi şarttır. Bildirimden itibaren yedi iş günü içinde Kurumca olumsuz görüş bildirilmemesi durumunda ilgili kişilerin atamaları yapılabilir.” hükmünü haizdir.”

Uzun süre sonra sessizliğini bozan Hakan Atilla’dan Ali Fuat Taşkesenlioğlu açıklaması

“OLUMSUZ ŞİKAYET GELMEDİ”

“Ali Fuat Taskesenlioğlu’nun Halk Bankası Yönetim Kurulu Üyeliği ve Genel Müdürlüğüne atanması da bu madde hükmü çerçevesinde atanmaya engel bir  hal bulunmadığına ilişkin Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) izni çerçevesinde gerçekleştirilmiştir.
Diğer yandan atanma sürecinde ve Sayın Genel Başkanımızın Bakanlık görevinden ayrıldığı 28 Ağustos 2015 tarihine kadar geçen sürede olumsuz herhangi bir bilgi, belge, ihbar veya şikayet söz konusu olmamıştır.”

“SUÇ DUYURUMUZUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

“Tüm kamuoyu çok yakından bilmektedir ki Sayın Genel Başkanımız görev yaptığı süre içinde kendisine bağlı, ilgili ya da ilişkili kuruluşlardaki teftiş ve denetim birimlerinin raporlarında, ilgili düzenleyici ve denetleyici kuruluşların denetiminde, Sayıştay denetiminde ve TBMM denetiminde yer alan sonuç ve bulguların gereğini yerine getirmede en üst düzeyde hassasiyet göstermiştir. Bu hususlarda görev süresince ya da sonrasında en küçük bir zafıyet görülmesi durumunda da hiç tereddüt edilmeden gerekli idari ve hukuki süreçler başlatılmıştır. Nitekim DEVA Partisi gündeme getirilen iddialar karşısında ilk işgünü harekete geçmiş ve suç duyurusunda bulunmuştur. DEVA Partisi olarak, milletimizin zihninde ve vicdanında en ufak bir şüphe kalmayacak şekilde konunun aydınlatılmasının ve suç duyurumuzun sonuna kadar takipçisi olacağız.”