DEVA Partisi’nden Fikri Sağlar hakkındaki soruşturmaya tepki: Hukukun değil, iktidarın tercihidir

Yayın tarihi: 4 Ocak 2021 Pazartesi 2:13 pm - Güncelleme: 4 Ocak 2021 Pazartesi 2:14 pm

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, eski Devlet ve Kültür Bakanı Fikri Sağlar’a, “Ben türbanlı bir hâkimin karşısına gittiğimde adaleti yerine getirebileceği doğrultusunda kuşkum var” sözleri nedeniyle soruşturma başlatılmasına tepki gösterdi. Yeneroğlu, “Savcılığın soruşturma açması hukukun değil, iktidarın tercihidir” dedi.

Eski Devlet ve Kültür Bakanı Fikri Sağlar’a, “Ben türbanlı bir hâkimin karşısına gittiğimde adaleti yerine getirebileceği doğrultusunda kuşkum var” sözleri nedeniyle soruşturma başlatılmasına DEVA Partisi’nden tepki geldi.

CHP’li Fikri Sağlar hakkında soruşturma başlatıldı

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu sosyal medya hesabından, soruşturma açılmasına tepki göstererek, “Nasıl Fikri Sağlar Beyin kadınları ayrıştırıcı görüşlerini çağdışı buluyorsam, sözleri sebebiyle cezalandırılmasını da çağdışı buluyorum. Kişinin düşüncesi sebebiyle cezalandırılması, hukuk adına bir arpa boyu yol alamadığımızı, hatta daha vahim durumda olduğumuzu gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Yeneroğlu, “Savcılığın soruşturma açması hukukun değil, iktidarın tercihidir. Cumhurbaşkanı insanları cezalandırmakla değil, ‘habis, terörist,terörle iç içe, alçaklar’ gibi kötü sözleri ve kutuplaştırmayı terk ederek örnek olabilir. Hukukun görevi yasakları değil, özgürlükleri korumaktır” diye yazdı.

Fikri Sağlar: Yargılandığım zaman türbanlı bir hakimin adaleti yerine getirebileceğinden kuşkum var