DEVA Partisi’nde üç il başkanından “kurucu ilkeler” istifası

Yayın tarihi: 11 Temmuz 2023 Salı 8:25 pm - Güncelleme: 11 Temmuz 2023 Salı 8:30 pm

DEVA Partisi Karaman İl Başkanı Mustafa Bura Demirer, Afyonkarahisar İl Başkanı Kadir Daylık ve Kırşehir İl Başkanı Metin Atabey istifa etti.

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi’nde üç il başkanı görevlerinden istifa etti.

Karaman İl Başkanı Mustafa Demirer, Afyonkarahisar İl Başkanı Kadir Daylık ve Kırşehir İl Başkanı Metin Atabey’in istifa açıklamalarında ortak vurgulanan nokta DEVA Partisi’nin kurucu ilkelerinden uzaklaştığı değerlendirmesi.

ORTAK VURGU KURUCU İLKELER

Başkanların istifa açıklamaları şu şekilde:

Mustafa Demirer: “Yaklaşık 3 yıl önce Deva Partisi Karaman Kurucu İl Başkanı olarak demokrasiye inanmış bir ekiple birlikte görevlendirilmiştik. Bizler görev aldığımız ilk günden itibaren daima inandığımız ve milletimizin faydasına olarak gördüğümüz işleri yapmaya çalıştık, bu ilkeden hiçbir zamanda ayrılmadık. Gelinen noktada toplumsal sorunları okuyamaması ve milletimizin gerçek ihtiyaçlarına yönelik siyaset üretememesi sebebiyle ve ayrıca Deva Partisi üst yönetiminin kuruluş ilke ve değerlerinden oldukça uzaklaşılması sebebiyle yol ayrımına gelmiş bulunmaktayız.”

Metin Atabey: “Gelinen noktada toplumsal sorunları okuyamama ve milletimizin gerçek ihtiyaçlarına yönelik siyaset üretememesi sebebiyle Deva Partisi üst yönetimi ile ilke ve değerlerinden oldukça uzaklaşılması sebebiyle yol ayrımına gelmiş bulunmaktayız. İl Başkanı olarak ben ve kıymetli İlçe Başkanlarımızla birlikte bugün görevlerimizi istişare ederek bıraktık.”

Kadir Daylık: “Bir umut olarak kurulan ve üç yıldır azimle mücadele ettiğim partimden siyasi fikir ayrılıkları , üç yıllık süreçte izlenen yanlış politik davranışlar, ülkemizin yarınları için ekonomi ve eğitim başta olmak üzere hayata geçmesi adına ilk önceliğin toplumuzun değerleri manevi yaşantısı göz önüne alınmadan yapılan siyasi anlayış , toplum psikolojisinin dışında sergilenen yanlış kararlar, seçim sürecinde izlenen stratejik hatalar, DEVA Partisi’nin başarılı olmamasının nedenleri oldu. Bu stratejik hamlelerin, genel merkezin başarısı gibi kabul edildiğini en son katıldığım il başkanları toplantısında hissetim. Genel merkezin değişmeyen yönetim kadrosu, geleceğe dair parti politikalarındaki belirsizlik, tekrarlanabilecek yanlış kararlar nedeniyle DEVA Partisi’nde başlatmış olduğum aktif siyasi yaşantımı noktalamam gerektiğine inandım.”

DEVA PARTİSİ “ORTAK GRUP” GÖRÜŞMELERİNE KATILMAMIŞTI

2023 Milletvekili Seçimleri’nin ardından Millet İttifakı bünyesinde CHP listelerinden TBMM’ye giren DEVA Partisi, Saadet Partisi ve Gelecek Partisi arasında TBMM’de ortak grup kurulması görüşmeleri başlamıştı. DEVA Partisi ortak gruba “kurumsal kimlik karmaşası” gerekçesiyle katılmamış, görüşmeler sonucunda Gelecek Partisi ve Saadet Partisi arasında Saadet Partisi bünyesinde bir grup kurulması kararı alınmıştı.

Saadet Partisi ve Deva Partisi’nden HÜDAPAR’a Bayram Ziyareti