DEVA Partisi İlçe Başkanlığı binasına silahla ateş eden kişi yakalandı

Yayın tarihi: 19 Nisan 2022 Salı 4:52 pm - Güncelleme: 19 Nisan 2022 Salı 4:52 pm

DEVA Partisi Lideri Ali Babacan, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından partisinin Pütürge ilçe başkanlığı binasına silahlı saldırı gerçekleştiğini açıkladı. Binaya saldırı düzenleyen kişi yakalandı.

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Twitter hesabından 16 Nisan’da partisinin Malatya Pütürge ilçe binasına silahlı saldırı düzenlendiğini açıkladı. Saldırının ise 5 Nisan’da gerçekleştiği belirlenen saldırıya ilişkin inceleme başlatan polis, devlet hastanesinin güvenlik kamerasından tespit ettiği M.K’yi suç aleti ile birlikte 18 Nisan’da yakalayarak gözaltına aldı. M.K’nin emniyetteki itirafından sonra adliyeye sevk edildikten sonra tutuklandı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA YAPILDI

Malatya Valiliği’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, “5 Nisan 2022 tarihinde DEVA Partisi Pütürge İlçe binasına silahla ateş edilmesi olayı ile ilgili olarak emniyet birimlerimiz tarafından yürütülen kapsamlı ve titiz çalışmalar neticesinde; silahlı saldırının M.K. isimli şahıs tarafından gerçekleştirildiği tespit edilmiş, şahıs olayda kullandığı silahla birlikte 18.04.2022 günü yakalanarak gözaltına alınmış ve ifadesinde olayı kendisinin gerçekleştirdiğini itiraf etmiştir. M.K. isimli şahıs, 19.04.2022 günü çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştır” denildi.

Silahlı saldırıda, DEVA Partisi Pütürge İlçe Başkanlığı’na 7 mermi isabet etmiş, parti binasının camları kırılmış ve içerideki demirbaşlar zarar görmüştü. Saldırı sırasında binada kimsenin bulunmaması nedeniyle ölen ya da yaralanan olmamıştı.

DEVA Partisi İlçe Başkanlığı binasına silahlı saldırı