DEVA Partili Şahin’den Asiltürk törenine tepki: Kadraj nezaketsizliğini üzüntüyle seyrediyoruz

Yayın tarihi: 2 Ekim 2021 Cumartesi 5:28 pm - Güncelleme: 4 Temmuz 2022 Pazartesi 9:11 am

Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden Saadet Partili Oğuzhan Asiltürk’ün cenazesinde ‘saf’ karışıklığı yaşandığı görüldü. DEVA Partili İdris Şahin’den tepki geldi.

Tedavi gördüğü hastanede dün vefat eden Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Oğuzhan Asiltürk son yolculuğuna uğurlandı. Cenazeye AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, SAADET Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve birçok siyasetçi katıldı.

Erdoğan Asiltürk’ün cenaze töreni için Hacı Bayram Veli Camii’ne gelince tarafta ayrı bir saf kurulmak istendi, bu sırada karışıklık çıktığı görüldü.

“KADRAJ NEZAKETSİZLİĞİNİ ÜZÜNTÜYLE SEYREDİYORUZ”

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, karışıklığa ilişkin sosyal medya hesabından “Oğuzhan Asiltürk beyin cenaze töreninde kameraların kadrajına girebilmek için adeta nezaketsizliğin zirvesine çıkanları üzüntü ile seyrediyoruz. Allah utanacağımız bir davranıştan bizi muhafaza eylesin” diye yazdı.

ERDOĞAN: BU MİLLETE ÇOK BÜYÜK EMEKLERİ OLDU

Öte yandan törende konuşma yapan Erdoğan, “Asiltürk ağabeyimize son görevimizi yapıyoruz. Gençlik yıllarımdan tanıdığım abimizle uzun yıllar bir arada olduk. Siyaset hayatı içerisinde bu ülkeye, bu millete çok büyük emekleri geçti, çok büyük emekleri oldu” dedi.

Koronavirüs sonrası gelişen zatürreye bağlı nefes darlığı şikayetiyle Ankara Şehir Hastanesi’ne kaldırılan Oğuzhan Asiltürk, dün sabah tedavi gördüğü hastanede vefat etmişti.

Oğuzhan Asiltürk hayatını kaybetti