DEVA Partili Şahin: Yerel seçime ittifakla girmeyi düşünmüyoruz

Yayın tarihi: 1 Ağustos 2023 Salı 7:21 pm - Güncelleme: 1 Ağustos 2023 Salı 7:42 pm

Yerel seçimlere ilişkin konuşan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin “Türkiye genelinde bir siyasi parti ile ittifak içerisinde seçimlere girmeyi şu an itibariyle düşünmüyoruz” dedi.

Yerel seçimler yaklaşırken siyasi partilerin alacağı tutumlar da merak konusu.

Cumhuriyet’ten Mehmet Oflaz’a konuşan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin yerel seçimlere ilişkin “Türkiye genelinde bir siyasi parti ile ittifak içerisinde seçimlere girmeyi şu an itibariyle düşünmüyoruz” açıklamasını yaptı.

RTÜK sansürü! TELE1 7 gün kararıyor

‘HER SİYASİ PARTİ KENDİ ADAYINI ÇIKARMA ARZUSU İÇİNDE HAREKET ETMELİ’

“Yerel seçimlere yönelik henüz parti yetkili kurullarında alınmış bir karar söz konusu değil” diye Şahin şu açıklamalarda bulundu: “Ancak doğal olarak her siyasi parti belde, ilçe, il merkezi ve büyükşehirlerde kendi adayını çıkartma arzusu içerisinde hareket etmelidir. Bu tabii olan bir durumdur. Lakin seçim takvimi yaklaştığında il bazında çalışmalar yetkili kurullar aracılığıyla yapılır ve o günün şartlarına uygun olarak her seçim bölgesinde seçimlere ne şekilde gideceğimizi o tarihte belirleriz.”

İzmir’deki İsveç Konsolosluğu’na silahlı saldırı! Bir çalışan ağır yaralı

‘ŞİMDİDEN KALIN DÜĞÜM ATMANIN KİMSEYE FAYDASI YOK’

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu’nun ‘yerel seçim’ açıklamalarını değerlendiren Şahin, “Siyasette şimdiden kalın düğüm atmanın kimseye bir faydası yoktur. Süreç nasıl şekillenir bunu önümüzdeki günlerde göreceğiz. Lakin son seçimlerde olduğu gibi Türkiye’nin genelinde bir siyasi parti ile ittifak içerisinde seçimlere girmeyi şu an itibariyle düşünmüyoruz” dedi.

ABD’de yargılanan Sezgin Baran Korkmaz tahliye edildi iddiası