DEVA Partili Ekmen’den İYİ Parti çıkışı! “Ayrı liste çıkarması 15-20 vekile mal oldu”

Yayın tarihi: 1 Haziran 2023 Perşembe 12:34 pm - Güncelleme: 1 Haziran 2023 Perşembe 4:28 pm

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, “İyi Parti’nin belli illerde listesini ayrı çıkartmadaki ısrarının Millet İttifakı’na 15-20 milletvekiline mâl olduğu tespit ediliyor” dedi.

Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen Tvnet canlı yayınına katıldı. Ekmen’in “Kendi logonuzla girseydiniz kaç puan alırdınız?” sorusuna verdiği yanıt dikkat çekti. Ekmen şöyle konuştu:

“Anketlerin ortalaması 3-3.5 bandındaydı. Bu 87 seçim bölgesinde dağınıktı. D’hondt sistemli seçim sistemi kümelenmiş oyları destekler. 2 seçimdir İYİ Parti’yle Yeşil Sol Parti, geçen seçim birbirine yakın oy aldılar. İYİ Parti 43, YSP 63 milletvekili çıkarttı. Bu seçimde YSP 8.5’a düştü ama İYİ Parti yine 43, 9. küsürle YSP 60 küsür vekil çıkarttı. Niye oylar daha kümeli olduğu için. DEVA için de muhtemelen 5 ile 7 civarında bir milletvekilliğiyle karşılaşabilirdik.

Örneğin TİP’in tek başına seçime girmesinin Emek ve Özgürlük İttifakı’na 12 milletvekiline mâl olduğu söyleniyor, tespit ediliyor. İYİ Parti’nin belli illerde listesini ayrı çıkartmadaki ısrarının Millet İttifakı’na 15-20 milletvekiline mal olduğu tespit ediliyor. Biz bundan kaçındık”

CHP’YE 4 PUAN GETİRDİK

Program sunucusunun “CHP’nin oranlarından sizin payınızı çıkarttığımızda yüzde 20 mi kalıyor?” sorusuna ise “Evet” yanıtını veren Ekmen, “5 puanlık bir artış matematiksel olarak var. Minimum 4 puan getirdik” dedi.

 

DEVA Partisi İstanbul İl Başkanı Erhan Erol görevinden istifa etti