Dev zamların ardından motorine indirim!

Yayın tarihi: 1 Mart 2024 Cuma 1:05 am - Güncelleme: 1 Mart 2024 Cuma 1:05 am

Akaryakıt fiyatlarına gelen dev zamların ardından 1 Mart’tan itibaren geçerli olmak üzere motorinin litresine 1 lira 34 kuruş indirim yapıldı.

Türkiye’de bozulan ekonomik yapı nedeniyle artan dolar kuru ve brent petrol fiyatlarındaki dalgalanama nedeniyle akaryakıt fiyatlarına zam adeta yağdı. 2023 Genel seçimlerinin ardından bozulan ekonomide faturayı yurttaşa kesen AKP iktidarı vergilere zam üstüne zam yaptı. Sıcak para arayışı nedeniyle akaryakıt fiyatlarındaki ÖTV oranlarını da iki kez değiştiren AKP iktidarı benzin ve motorin fiyatlarını cumhuriyet tarihinin en yüksek seviye çekti. Motorin 45 liraya dayanırken benzinin litresi ise 42 lira seviyesine yükseldi. Yerel seçimlere giderken dolar kurundaki hızlı fiyat artışı ve Türk lirasındaki erime devam ediyor.

Akaryakıta indirim gelmesine rağmen fiyat 40 liranın altına düşmedi

Ekonomideki bozulmanın vatandaşa en çok yansıdığı yer de şüphesiz akaryakıt fiyatlar. Zam üstüne zam gelen akaryakıt fiyatları mart ayına ufak bir geri çekilme ile başladı. Motorinin litre fiyatına 1 Mart’tan itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 34 kuruş indirim yapıldı.
Bu gece yarısı itibarıyla motorin fiyatında indirim yapıldı.

GÜNCEL FİYAT LİSTESİ

Güncel pompa fiyatlarına göre İstanbul’da motorinin litresi 40 lira 66 kuruş, Ankara’da 41 lira 44 kuruş, İzmir’de ise 41 lira 67 kuruştan satılıyor.

Benzinin litresi ise ortalama İstanbul’da 40.46, Ankara’da 41.18, İzmir’de ise 41.41 lira.

 

Kaynak: TELE1