Dev yatırım bankası Morgan Stanley kripto bilen yönetici arıyor

Yayın tarihi: 8 Ağustos 2022 Pazartesi 12:11 pm - Güncelleme: 8 Ağustos 2022 Pazartesi 12:12 pm

ABD’li dev yatırım bankası Morgan Stanley, LinkedIn’den kripto paralarla ilgili ürün oluşturma konusunda bir yönetici aradığını duyurdu.

Uzmancoin’de yer alan habere göre; dünyanın en büyük ekonomisi olan ABD’de Goldman Sachs ve JPMorgan gibi bankaların kripto paralarla ilgili hizmet anlayışlarını genişletmesinin ardından şimdi de bir başka dev yatırım bankası Morgan Stanley, LinkedIn’den geniş çapta kripto para ürünleri oluşturabilecek bir yönetici aradığını duyurdu.

Ekonomist İslam Memiş’ten altın ve kripto para uyarısı

1 Ağustos’tan itibaren açıldığı görülen ilânda bu kişinin, “Yatırım Çözümleri Ürün Geliştirme Ekibi”ne katılacağı yazıldı. Morgan Stanley’nin bu ekibi; yatırım ortaklıkları, para piyasaları fonları, eğitim birikimleri için vergi avantajlı fonlar ve ETF’lerden oluşan, toplamda 900 milyon dolardan fazla değere sahip olan varlıkları yönetiyor. Ürün yöneticisinin önceliğinin ise paket ürünler ve endeksler oluşturmak olacağı da belirtildi.

Morgan Stanley’nin bu ilânı, bankanın artık kripto para endüstrisini de ciddiye aldığının bir göstergesi olarak yorumlandı. Banka, 2021 yılının Mart ayında kripto odaklı pasif bir özel fon da çıkarmıştı. Morgan Stanley daha önce de, finansal danışmanlarına Galaxy Digital ve NYDIG tarafından çıkarılan bazı ürünler aracılığıyla müşterilerine kripto para hizmeti sunacağını açıklamıştı.

NOT: Bu haber yatırım tavsiyesi değildir

Kripto platformu Nomad, hackerlara seslendi