Dev şikayet dilekçesi yeniden meydanlarda

Yayın tarihi: 6 Nisan 2021 Salı 6:02 pm - Güncelleme: 6 Nisan 2021 Salı 6:02 pm

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu tarafından Zincirlikuyu’daki bir panoya asıldıktan sonra indirilen “Ölmek istemiyorum” başlıklı şikayet dilekçesi başta Beşiktaş Çarşı olmak üzere birçok meydana asıldı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararıyla İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesine yönelik tepkiler devam ederken Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’ndan ilgi çeken bir adım geldi. Platform, İstanbul’un merkezi noktalarından biri olan Zincirlikuyu’nda bulunan bir binaya bir kadının şikayet dilekçesi asıldı. “Ölmek istemiyorum” başlıklı dev pankart asıldığı gün ise kolluk kuvvetleri tarafından indirildi.

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da pankartın indirilmesi üzerine sosyal medya hesabından “Bu anlamlı çalışmayı daha çok İstanbullu görmeli… Kadınların haklı mücadelesinin her zaman yanındayız. Baskı dosyasını bize iletin Beşiktaş Çarşı’daki duvarımız sizin için hazır” şeklinde bir paylaşımda bulundu.

“SÖZ VERDİĞİMİZ GİBİ…”

Bunun üzerine kolluk kuvvetlerince dev pankart Beşiktaş Çarşı’ya asıldı. Pankartın asılmasının ardından Beşiktaş Belediye Başkanı Akpolat, sosyal medya hesabından bu kez “Söz verdiğimiz gibi kadınların haklı mücadelesinin her zaman yanındayız” diyerek asılan afişin paylaşımını yaptı.

Dev dilekçe Beşiktaş’ın yanı sıra Kadıköy, Çanakkale Çan ve Antalya Muratpaşa’da da yerini aldı.