Dev kulüp Pelkas’a talip oldu

Yayın tarihi: 4 Haziran 2021 Cuma 11:11 pm - Güncelleme: 4 Haziran 2021 Cuma 11:11 pm

Fransız devi Lyon’un Fenerbahçeli orta saha oyuncusu Pelkas’a talip olduğu iddia edildi.

Fanatik’in haberine göre; Fenerbahçe’de bu sezon gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Dimitrios Pelkas’a Fransız devi Lyon talip oldu. Takımın başına Peter Bosz’u getiren Olympique Lyon’un Dimitris Pelkas’la ilgilendiği öne sürüldü. Fransız basınında çıkan haberlerde, hücumda çok yönlü bir oyuncu arayan Lyon’un adaylar arasına Pelkas’ı da eklediği belirtildi.

Yunan yıldız bu sezon Fenerbahçe’de kanatların yanı sıra forvet arkasında görev yapmış, 34 resmi maçta 8 gol, 8 asistlik katkı sağlamıştı. Sarı Lacivertliler, Pelkas için PAOK’a 2 milyon Euro bonservis ödemişti. Yönetimin 27 yaşındaki futbolcu için kapıyı 10 milyon Euro’dan açacağı öne sürüldü.

26 Ekim 1993 tarihinde Giannitsa’da dünyaya gelen Dimitrios Pelkas, profesyonel futbol kariyerine altyapısından çıktığı PAOK Thessaloniki’de start verdi. Yetenekli oyuncu daha sonra Apollon Pontou, Vitoria Setubal FC ve Fenerbahçe kadrolarında yer aldı.

Yunanistan A Milli Takımı’nda 18 maçta görev yapan Pelkas, Yunanistan U-21 Milli Takımı formasını 5 kez giydi. Pelkas, Yunanistan U-20 ve U-19 Milli Takımları’nda ise 3’er maçta şans buldu.