Deutsche Bank: TCMB’den güçlü bir işaret bekliyoruz

Yayın tarihi: 19 Kasım 2020 Perşembe 11:01 am - Güncelleme: 19 Kasım 2020 Perşembe 11:01 am

Deutsche Bank Araştırma Müdürü Christian Wietoska, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlü açıklamalarının piyasalarda olumlu karşılandığını fakat bu sözlerin hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. Wietoska, “TCMB’den 19 Kasım’da güçlü bir işaret bekliyoruz” dedi.

Bloomberg HT’ye değerlendirmelerde bulunan Deutsche Bank Orta Doğu ve Doğu Avrupa Araştırma Müdürü Christian Wietoska, “Türk varlıkları da ralli yaptı çok agresif bir şekilde, bu son birkaç haftadır oluyor. Bunun sadece TCMB Başkanı’nın değişmesinden ya da Hazine ve Maliye Bakanının değişmesinden kaynaklandığı söyleyemem. Yetkililer tarafından sözlü bir taahhüt verildi” dedi.

Erdoğan’ın açıklamalarının piyasalar açısından olumlu etki yarattığını belirten Wietoska, “Şimdi sözlü bir açıklama yapıldığını gördük, ancak bunların hayata geçirilmesi gerekiyor. Bu gerçekten çok önemli bir şey. TCMB’den 19 Kasım’da güçlü bir işaret bekliyoruz” açıklamasını yaptı.

Wietoska, “Politika faizinin ana fonlama faizi olarak kullanılmasını bekliyoruz ve 475 baz puanlık bir politika faizi artışının gerekli olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

Herkesin gözü kulağı Ankara’dan gelecek faiz kararında