Anadolu Fest’i hedef alan Destici’ye sert tepki: Yeter bu hadsizlik

Yayın tarihi: 13 Mayıs 2022 Cuma 9:50 am - Güncelleme: 13 Mayıs 2022 Cuma 10:54 am

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici‘nin ” Müzik festivali adı altında, şarap, bira festivali, ne bileyim böyle haram olan şeylerin ya da davranışların sergilenmesi normalmiş gibi…uygun görmem” sözlerine tepki  yağdı

 

Eskişehir Valiliği’nin kentte aldığı 15 günlük etkinlik yasakları sebebiyle Anadolu Fest’in 9-12 Haziran arasında yapılacağı açıklandı. Mahkemeye yaptıkları itirazın kabul edilmediğini bildiren Anadolu Fest, “9-10-11-12 Haziran 2022 tarihleri arasına ertelenmiştir. Yaşanılan ve yaşatılan mağduriyet için üzgünüz” açıklamasında bulunmuştu.

Eskişehir’de esnaf ziyaretinde bulunan Büyük Birlik Partisi (BBP) Mustafa Destici, bir gazetecinin sorusu üzerine, Eskişehir Valiliği’nin kentteki etkinlik yasağı hakkında konuştu. Destici, “Valiliğimizin bu konuda aldığı kararı doğru ve yerinde bir karar olarak görüyorum” diyerek şöyle konuştu:

Mustafa Destici Anadolu Fest’i hedef aldı! “Müzik festivali adı altında, şarap, bira festivali”

“Müzik festivali, sanat adı altında bizim ahlakımızla, meşrebimizle, inancımızla, kültürümüzle uygun olmayan, gayri ahlaki diyebileceğimiz davranışları içinde yoğunluklu olarak barındıran bu tür faaliyetlerle ilgili şerhimiz var.

TEPKİ YAĞDI

Sosyal medyada vatandaşlar hem müzik festivalinin yapılamamasına hem de BBP Genel Başkanı Mustafa Desteci’nin sözlerine tepki gösterdi. Liberal Demokrat Parti eski Genel Başkanı Cem Toker sosyal medya hesabından Destici’nin sözlerini eleştirerek ” AKP iktidarı öncesi böyle saçma gerekçeli yasaklamalar da yoktu, bu saçmalıkları savunan siyasetçilerde yoktu. Sonrasını zaten biliyorsunuz…Teokratik rejim uygulamaları, Mecliste oylanıp, kabul edilip resmî gazetede yayınlanarak gelmeyecek… ” dedi.

İşte o tepkilerden bazıları: