Derya Erkenci’nin ‘İmkansız Bir Liste’si okurlarıyla buluştu

Yayın tarihi: 25 Şubat 2021 Perşembe 10:03 am - Güncelleme: 25 Şubat 2021 Perşembe 10:20 am

Derya Erkenci’nin romanı “İmkânsız Bir Liste” Doğan Kitap etiketiyle raflardaki yerini aldı.

Derya Erkenci’nin “İmkânsız Bir Liste” adlı romanı Doğan Kitap etiketiyle yayımlandı.

Derya Erkenci okurlara, gizemli bir listenin rehberliğinde eski sevgilinin peşine düşülen, arka planında İstanbul’u izlediğimiz, sırlar ve dehlizlerle dolu bir aile trajedisi sunuyor. Kitabın kahramanı Mert Zamangil’in arınma yolculuğuna eşlik eden yabancılaşma duygusunu anlatırken gündelik koşuşturmaların insana iyi gelen bildik dokusunu da ustalıkla işliyor.

KİTABIN KONUSU

Yazar Mert Zamangil bir sabah bakımsız bir motel odasında uyanır. Oraya neden ve nasıl geldiğini bir türlü anımsayamaz. Defterlerinden birinin arasında ortadan ikiye katlanmış bir sayfa bulur. Bu kendi elyazısıyla yazılmış 17 maddelik bir listedir. İlk maddede “Handeyi bul” yazmaktadır. Aralarında kısa sürede dostluk gelişen motel sorumlusu Aysun’un da etkisiyle İstanbul’a dönmeye ve listedeki izleği takip etmeye karar verir. Eski sevgiliye ulaşmak için çıkılan bu gizemli yolculuk, ölen babası, hâlâ hayatta olan annesi ve ağabeyi üzerinden yaşanacak tuhaf bir geçmiş hesaplaşmasına dönüşecektir.

YAZARIN ÖZGEÇMİŞİ

Derya Erkenci 1972 yılında İstanbul’da doğdu. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema-TV bölümünü bitirdi. Aynı bölümün Yüksek Lisans programını tamamladı. Kameramanlık, yönetmenlik, fotoğrafçılık ve metin yazarlığı yaptı. 1992-2002 yılları arasında “Hayalet Gemi” dergisinde düzenli olarak yazılar yazdı. Altzine’de sanal ortama yönelik metin denemeleri gerçekleştirdi. Yazıları çeşitli dergilerde, gazetelerde ve çok yazarlı ortak kitaplarda yer aldı. Öykü kitapları “Aptalın Seyir Defteri” (2002) ve “Nişan Fotoğrafları” (2003) Doğan Kitap tarafından yayımlandı. Halen “İstasyon Dergi”de aylık yazılar yazmaktır. “İmkânsız Bir Liste” yazarın ilk romanıdır. Derya Erkenci İstanbul’da yaşamakta, yazmayı ve fotoğraf çekmeyi sürdürmektedir.