Dervişoğlu’ndan Perinçek’e ‘suikast’ yanıtı: Huylandım

Yayın tarihi: 5 Haziran 2021 Cumartesi 10:11 am - Güncelleme: 5 Haziran 2021 Cumartesi 10:11 am

Doğu Perinçek’in “Bana suikast düzenleyen ekibin başında o vardı” diye suçladığı İYİ Partili Musavat Dervişoğlu, Perinçek’in kendisine suikast düzenleyebileceğinden şüphe ettiğini dile getirdi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in kendisine suikast planladığını iddia ettiği İyi Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu suikast iddialarıyla ilgili konuştu.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi’ye konuşan Dervişoğlu, “Mahkemeye gideceğim. Önümüzdeki günlerde Perinçek hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Hakkında ceza ve tazminat davası açacağım” dedi. Dervişoğlu, Perinçek hakkında suç duyurusunda bulunmadığını söylerken “Doğu Perinçek bunu 2009 yılında gündeme getirdi. 2009’da ben savcıya gittim, ifademi alın diye, savcı ‘Böyle bir yöntem yok’ dedi” ifadelerini kullandı.

Dervişoğlu, “Eskiden bu kâğıdı göstermemişti. Şimdi gösterdi. Perinçek bunu niye şimdi gösteriyor diye huylandım. Şimdi niye gösteriyor yoksa bana suikast mı hazırlanıyor diye düşündüm” dedi.

“Elinize böyle bir pusula gelse doğrudan savcıya koşarsınız. Ama o kâğıdı saklamış” diyen Dervişoğlu, şöyle devam etti:

“Evinde yapılan aramada bulunmuş. Mahkemede sorulduğunda, o pusulaya bir gerekçe oluşturamadığı için, ‘bana suikast yapacaktı’ demiş. Benim adım onun önüne gittiğinde hemen savcılığa gitmesi lazımdı. Belki de o bana suikast yapacaktı diyebilirim. Çünkü benim adımın, soyadımın Doğu Perinçek’in evindeki bir aramada çıkmasının ne anlamı olabilir?’ diye karşılık verdi. Böylece nur topu gibi yeni bir polemik konumuz oluştu. Perinçek, Müsavat Dervişoğlu bana suikast düzenlemek istiyordu derken, bu kez de Müsavat Dervişoğlu “Yoksa Doğu Perinçek mi bana suikast düzenlemek istiyordu?”

NE OLMUŞTU?

Perinçek, “Bana suikast düzenlemek isteyen isim, İYİ Parti yöneticisi Müsavat Dervişoğlu. Nereden biliyorum? 2006 yılının sonunda bir gün Muzaffer Tekin komutanımız, Sayın İbrahim Şahin ile birlikte geldi. İbrahim Şahin, biliyorsunuz Özel Harekât komutanı. İbrahim Şahin Bey, ‘Size suikast hazırlayanlar kimdir biliyor musunuz?’ dedi. ‘İsmen bir takım ihbarlar oldu ama kesin bir bilgimiz yok’ dedim. Benden bir kâğıt istedi. O kâğıda elyazısıyla ‘İzmir MHP, Müsavat Dervişoğlu, MİT’in kadrolu elemanı, 2000, Dere Döviz’ yazdı. Ben bu kâğıdı aldım eve götürdüm, arşivime koydum. Sonra 21 Mart 2008’de tutuklandığımız zaman Ankara’da gözaltına alındım. İstanbul’a bizim eve 20-30 tane polis geliyor. Aramada bu kâğıdı da buluyorlar ve bu kâğıt Ergenekon Davası’nın arşivine girdi. Sordular, ‘Bu yazı nedir?’ diye. Ben de ‘İbrahim Şahin bana yapılacak suikastı kimin örgütlediği konusunda böyle bir yazı verdi’ dedim” iddiasında bulunmuştu.

TIKLAYIN – Doğu Perinçek: Bana suikasti Dervişoğlu planladı