İYİ Parti‘nin yeni lideri Müsavat Dervişoğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda bugün ilk kez kürsüye çıktı. İktidarın yeni Anayasa çalışmalarına değinen Dervişoğlu, ” İYİ Parti gerekirse tek başına yeni bir Erdoğan Anayasası’na karşı sonuna kadar mücadele edecektir. Yeni bir Anayasa çalışmasını tartışmaya dahi lüzum görmüyoruz, reddediyoruz” dedi.

Yerel seçimlerde büyük hüsran yaşayan İYİ Parti’de Meral Akşener’den boşalan genel başkanlık görevine seçilen Müsavat Dervişoğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda bugün ilk kez kürsüye çıktı.

Dervişoğlu, iktidarın hazırlıklarını sürdürdüğü yeni Anayasa çalışmalarıyla ilgili partisine gelebilecek herhangi bir teklife karşı kapıyı kapattı.

Dervişoğlu, “Erdoğan’ın şahsi siyasi kariyerine hizmet etmek amacıyla Anayasa değişikliği senaryosuna bir figüran aranıyorsa, İYİ Parti böyle bir senaryonun içinde asla yer almayacak” dedi.

“YENİ ANAYASA DEMEK ‘EKMEK BULAMIYORSANIZ ANAYASA YİYİN’ DEMEKTİR”

Dervişoğlu’nun açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

-Memuru, işçisi ek hesaptan para çekip evine ekmek götürmeye, kredi kartının asgari borcunu başka kredi kartından ödemeye çalışırken, öğrenci KYK bursuyla hayata tutunma mücadelesi verirken, işsiz bir genç imkan bulup başka ülkeye kaçmaya çalışırken yeni Anayasa’dan bahsediyorlar. Hukuksuz bir ülkede, adaletsiz bir düzende, ekmeksiz bir ülkede, ‘Yeni Anayasa’ demek abesle iştigaldir. Ve ancak ‘Ekmek bulamıyorsanız Anayasa yiyin’ demektir.

“İYİ PARTİ GEREKİRSE TEK BAŞINA MÜCADELE EDECEKTİR”

-Erdoğan’ın şahsi siyasi kariyerine hizmet etmek amacıyla Anayasa değişikliği senaryosuna bir figüran aranıyorsa, İYİ Parti böyle bir senaryonun içinde asla yer almayacak. Anayasa değişiklik çalışmalarına ilişkin kim ne yaparsa yapsın, İYİ Parti gerekirse tek başına yeni bir Erdoğan Anayasası’na karşı sonuna kadar mücadele edecektir. Yeni bir Anayasa çalışmasını tartışmaya dahi lüzum görmüyoruz, reddediyoruz.

SİNAN ATEŞ İDDİANAMESİ

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin de konuşan Dervişoğlu, “16 ay süren bir soruşturmanın neticesi 146 sayfalık bir hatır senedi. İddianame değil, hukuk tarihimizin çamur belgesi. Bırakın adalet yerini bulsun, isterse kıyamet kopsun! Sinan Ateş şehit edildiğinde tabutunun başında ben vardım. Diyoruz ki ya adalet, ya kıyamet!” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti’de yeni grup başkanvekilleri belli oldu

Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti, Yeni Anayasa, AKP, iktidar

İYİ Parti’nin yeni lideri Müsavat Dervişoğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda bugün ilk kez kürsüye çıktı. İktidarın yeni Anayasa çalışmalarına değinen Dervişoğlu, ” İYİ Parti gerekirse tek başına yeni bir Erdoğan Anayasası’na karşı sonuna kadar mücadele edecektir. Yeni bir Anayasa çalışmasını tartışmaya dahi lüzum görmüyoruz, reddediyoruz” dedi.