Dervişoğlu: İletişim Başkanlığı’ndaki suskunluk manidar

Yayın tarihi: 4 Haziran 2021 Cuma 3:51 pm - Güncelleme: 4 Haziran 2021 Cuma 4:05 pm

İYİ Partili Müsavat Dervişoğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Türkiye çok partili sistemden huzur bulamıyor” sözlerini anımsatarak, İletişim Başkanlığı’nın bu konuda açıklama yapmamasını ‘manidar’ bulduğunu söyledi.

Partisinin İzmir İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenleyen İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Parlamenter demokrasi mazi oldu, Türkiye çok partili sistemden huzur bulamıyor” açıklamasına tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın konuyla ilgili açıklamadığını yapmadığına dikkat çeken Dervişoğlu, “Her konuda bülbül kesilen İletişim Başkanlığı’nın bu konuda tek kelime dahi etmemiş olması manidardır” dedi.

Dervişoğlu, “Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı çoğu zaman boş açıklamalar yapıyor, boş boş konuşuyor. Ama aynı Başkanlığın, boş yere sustuğunu hiç görmedik. Bu suskunluğun altından tek adam idaresinden, tek partili sistem için de bir nabız yoklaması çıkarsa inanın şaşırmayız” ifadelerini kullandı.

“ANORMALİN NORMAL KABUL EDİLDİĞİ TUHAF BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ”

“Artık şaşıracağımız o kadar az şey kaldı ki; anormalin normal kabul edildiği tuhaf bir dönemden geçiyoruz…” diyen Dervişoğlu, şunları söyledi:

“Biliyorsunuz düne kadar çok partili hayata geçtiğimiz dönemi yere göğe sığdıramayan Sayın Cumhurbaşkanı, Türkiye’nin çok partili demokrasiyi taşıyamayacağını söyledi. Bir dil sürçmesi olarak değerlendirilse de her konuda bülbül kesilen İletişim Başkanlığı’nın bu konuda tek kelime dahi etmemiş olması manidardır. Tek adam rejimini öve öve bitiremeyen bir siyasi aklın, çok partili sistem yerine de tek partili sistemi koymaya çalışması yadırganacak bir durum değildir. Lakin, bunu onlar yadırgamasa da Türkiye yadırgar. Medeniyet yadırgar. Demokrasi kültürümüz ve inancımız yadırgar. Bir zamanlar ‘Demokrasi amaç değil araçtır’ diyebilen siyasi öğreti maalesef bunu yadırgamaz.”

“TEK PARTİ, TEK ADAM ANLAYIŞLARI BU ARKADAŞLARIN FITRATINDA VAR”

İş başında bulunanlar böyle bir öğretinin getirdiği, akli bataklıkta boğulmak durumunda kalmış şahsiyetlerdir. Çünkü ‘tek parti, tek adam, ben dedim oldu’ anlayışları bu arkadaşların fıtratında vardır. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı çoğu zaman boş açıklamalar yapıyor, boş boş konuşuyor. Ama aynı Başkanlığın boş yere sustuğunu hiç görmedik. Bu suskunluğun altından tek adam idaresinden, tek partili sistem içinde bir nabız yoklaması çıkarsa inanın şaşırmayız. Türkiye bir hukuk devletidir. Türk demokrasisi Milli iradenin mührü ile yakın bir gelecekte yeniden rayına oturacaktır.”

“BORÇ VERMİŞLER, ‘DESTEK VERDİK’ DİYORLAR”

Erdoğan’ın “661 milyar liralık” destek açıklamasını da anımsatan Dervişoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu Sayın Cumhurbaşkanı’nın iddiası. Gerçek Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın raporunda. Sayın Cumhurbaşkanı’nın sözünü ettiği 661 milyar liranın, 652 milyarı kredi ve borç ertelemeden ibaretmiş… Vatandaşa doğrudan giden destek sadece 9 milyar liradır. Borç vermiş ya da borcu ertelemişler, çıkıp ‘661 milyar lira destek verdik’ diyorlar.

“YALANCILIĞIN SONU YOLCULUKTUR, ABBAS YOLCU”

Sayın Cumhurbaşkanı her konuştuğunda dolar 25 kuruş artıyor. Doların 25 kuruş artmasının dış borç stoğumuza katkısı 112 milyar TL’dir… Sayın Cumhurbaşkanı’nı, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Genel Başkanı’nı boş konuşmamaya ve Türkiye’de ekonomik dengeleri rahat bırakmaya davet ediyorum…. Siyaset tarihi bize der ki; ‘Böyle bir nobranlığın, vurdumduymazlığın, yalancılığın, sonu yolculuktur.’ Abbas yolcu.

“GAZİ MUSTAFA KEMAL’E HAKARET EDENDEN DİN ADAMI OLMAYACAĞI GİBİ ADAM DA OLMAZ”

İstiklal ordularımız başkomutanı, Cumhuriyetimizin Kurucusu ve Kurtuluş Savaşı’mızın Kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e dil uzatan meczuplar bilmelidir ki; milletin artık sabrı tükenmiştir. Buradan, yedi düvelin işgaline son verilmiş İzmir’den sesleniyor ve diyorum ki; Gazi Mustafa Kemal’e hakaret edenden din adamı olmayacağı gibi adam da olmaz.”