Derslerine son verilen Feyzi Erçin: Ben buradan kopmam

Yayın tarihi: 1 Haziran 2021 Salı 1:17 pm - Güncelleme: 1 Haziran 2021 Salı 1:24 pm

Boğaziçi Üniversitesi’ne AKP’li Cumhurbaşkanı tarafından atanan kayyum rektör Melih Bulu’yu protesto eden öğrencilerine destek veren akademisyen Feyzi Erçin’in derslerine son verildi.

Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasının ardından Boğaziçi Üniversitesinde öğrencilere ve eylemlere en çok destek çıkan akademisyenlerden Feyzi Erçin’in ders vermesi rektörlük tarafından engellendi.

Söz konusu kararı Bulu’nun yardımcısı Naci İnci’nin verildiği belirtildi. Öğrenciler ve akademisyenler hiçbir gerekçe olmadan gerçekleştirilen eylemi Twitter’da #FeyziHocaYalnızDeğildir etiketleriyle protesto ederek Erçin’e destek verdi.

TELE1’de yayınlanan Begümhan Aydoğan’ın sunduğu Gün Ortası programına konuk olan  Feyzi Erçin, şunları söyledi:

Bugün 100’üncü gün ve bizim için çok anlamlı. Güvenlik kameralarını izlememiz reddedildi, rektörlükte dendi. Kapının kapanmasını da yönetimin emrettiğini söylediler.
Hukuki ve idari olarak derslerime girmemem yönündeki kararı değiştirmek için gereken şeyleri yapacağım. Ben buradan kopmam, okulla olan bağım başka bir yere gitti.

Boğaziçi’nde yine aynı görüntü: Kapıya kilit vuruldu

Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi ise yaşadıklarını şu ifadelerle dile getirdi:

Bir güvenlik bizi tehditkar şekilde bize saldırdı. Sabah okula geldiğimde ona yaptığının yanlış olduğunu söyledim. Telefonumu elime alınca onun fotoğrafını çekeceğimi sandı, telefonuma vurup yüzüme yumruk attı. Ben de kendimi savundum. Kendimi savunduğumda kulübeden diğer güvenlikler çıktı yerde kafama tekmeler attılar.