Derbide kazanan taraf Galatasaray

Yayın tarihi: 14 Mart 2022 Pazartesi 10:13 pm - Güncelleme: 14 Mart 2022 Pazartesi 10:13 pm

Süper Lig’de Beşiktaş’ı konuk eden Galatasaray, sahadan 2-1 üstünlükle ayrıldı. Maça ise sarı kırmızılı ekibin 2 golünü de atan 23 yaşındaki Kerem Aktürkoğlu damga vurdu.

Galatasaray 22 ve 32. dakikalardaki Kerem Aktürkoğlu’nun golleriyle Beşiktaş’ı 2-1 devirdi. Sarı-Kırmızılılar  perşembe günü Nef Stadı’nda Barcelona’yla oynayacağı rövanş öncesinde moral depoladı. Derbideki tek golü Rıdvan Yılmaz’la bulan Kara Kartal ise Şampiyonlar Ligi vizesi hedefinde ciddi yara aldı.

Sarı-Kırmızılılar 22. dakikada Kerem Aktürkoğlu’nun golüyle 1-0 öne geçti. 10 dakika sonra ilk goldeki Mohammed-Kerem işbirliği bir kez daha yaşandı, Kerem bu kez kafa vuruşu ile fileleri havalandırmayı başardı ve skoru 2-0’a getirdi.

İkinci golün ardından taraftar desteğini de iyice arkasına alan Galatasaray, Beşiktaş kalesinde 3’üncü golü aradı ancak istediğini bulamadı ve ilk devre 2-0 sona erdi. İkinci yarıda ise ilk devredeki kadar tempo olmadı.

Daha çok orta alan mücadelesi şeklinde geçen karşılaşmada 78’de Rıdvan Yılmaz oyuna girdi. 85. dakikada genç sol bekin sağ ayağıyla bulduğu gol beraberlik için yetmedi.

Kara Kartal deplasmanda baskılarını son anlarda artırsa da karşılaşmadan başka gol sesi çıkmadı ve Cimbom sahadan 2-1’lik galibiyetle ayrılarak, Barcelona maçı öncesinde moral depoladı.

Bu sonuçla Galatasaray puanını 38’e yükseltti. Beşiktaş ise 45 puanda kaldı ve Şampiyonlar Ligi bileti konusundaki hedefi için ağır bir yara aldı.

Barcelona’da ‘El Clasico’ öncesi Galatasaray alarmı