Derbi öncesi tarihi buluşma!

Yayın tarihi: 25 Şubat 2019 Pazartesi 12:55 pm - Güncelleme: 25 Şubat 2019 Pazartesi 12:55 pm

Vodafone Park’ta oynanacak Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi öncesi Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Beşiktaş Başkanı Fikret Orman bir araya geldi. Ali Koç ve Fikret Orman, Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi ile ilgili dostluk mesajları verdi.

Süper Lig’in 23. haftasında bu akşam saat 21:00’de oynanacak Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi öncesinde Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Vodafone Park’ta yemekte buluştu. Buluşmada tarihi bir an yaşandı iki başkanın açıklamaları hem Beşiktaş’ın hem de Fenerbahçe’nin televizyon kanalında ortak yayınlandı. İlk kez iki ezeli rakibin başkanları, kulüp televizyonlarında ortak canlı yayında bir araya gelmiş oldu.

Ali Koç ve Fikret Orman, iki kulübün televizyon kanalında ortak yayında açıklamalarda bulundu. Dostluk mesajları veren Ali Koç ve Fikret Orman, derbiye hakem hatalarının damga vurmaması temennisinde bulundu. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, daha sonra Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’a günün anısına özel bir plaket hediye etti.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un açıklamalarından satır başları:

FİKRET ORMAN: Hoş geldiler. Nezaket gösterdiler. Bu bir spor müsabakasıdır. Beşiktaş-Fenerbahçe maçı gazozuna da olsa önemlidir. Kulüpler arası rekabeti, rekabetin yerinde yapacağız. Değerli dostum Ali Koç ile beraber yan yana güzel bir maç izleyeceğiz. Biz de Beşiktaş olarak sahamızda maçı kazanmak istiyoruz. Hak eden kazansın. Galatasaray Başkanı ile Kulüpler Birliği’nde yaşanan olayla ilgili konuştum, Benfica maçından önce arayıp başarılar diledim. ‘Gelince konuşalım’ dedim. O da bunu kabul etti. Mevzuları çözmek lazım. Türk sporunun bu kulüplerin birlikteliğine ihtiyacı var. Biliyorsunuz Ali Bey’in babası, Beşiktaş kulübünün önemli bir üyesi. Kendisinin bizden daha büyük katkıları oldu bu kulübe. Taraftarımıza sesleneyim; Fenerbahçe bizim misafirimiz, misafir gibi davranacağız.

ALİ KOÇ: Bu bir ilk. Umarım gelecek açısından örnek teşkil eder. Edebi dost diyorsak böyle olmalı. Şiddet ve nefret fayda sağlamıyor. Buraya kazanmaya geldik. Ülkemizi ayrıştıracak o kadar çok şey var ki, futbol bunlardan biri olmamalı. Sporun gerçek ruhu yansıtılmalı. Kardeşlik, centilmenlik, fair play… Bugün bu programı yapabilmemiz bile tenkit ediliyor. Ama gerçek liderler buna göğüs germelidir. Bu sezonu istediğimiz yerden uzakta bitireceğiz artık ama önümüzdeki sezonun planlaması ve yapılanması için kullandık. Tarihe baktığımız zaman bu kulübün arkasında taraftarı olduğunda her türlü zorluğu aşmıştır. Son 20 yıla baktığımızda derbi tarihi olarak rakiplerimizin önünde görünüyoruz. İnşallah bu tarihi devam ettiririz. İnşallah bu akşam mutlu ayrılırız ama olmazsa da dünyanın sonu değil. Artık kavga yok, dostluk var.