Depremzedeye “O zaman çadırda kalma” diyen AKP’li başkana Naci Görür’den tepki

Yayın tarihi: 23 Nisan 2023 Pazar 12:34 pm - Güncelleme: 23 Nisan 2023 Pazar 12:34 pm

Prof. Dr. Naci Görür, isyan eden depremzedeye “O zaman çadırda kalma” diyen AKP’li Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan’a “Depremden önce neredeydiniz?” Diye tepki gösterdi.

Kahramanmaraş’ın AKP’li Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan, dün; ilçe merkezindeki konteyner ve çadırkentleri ziyaret etti.

Depremzedeler, Belediye Başkanı Yılmazcan’a tepki gösterdi. Yılmazcan, vatandaşın; “Neredeydiniz?” sorusuna “Devlet burada. Türk Silahlı Kuvvetleri burada. İki vali burada” yanıtını verdi. Bir başka vatandaşın, “Siz neredeydiniz” sorusuna ise Yılmazcan, “Buradayım, ben buradayım. AFAD’ın çadırları burada. Devlet burada” karşılığını verdi.

“ÇADIRDA KALMA”

Bir vatandaş, “Devlet kurdu bu çadırları, sen mi kurdun? Sen mi kurdun bu çadırları, devlet mi kurdu? Sen bir gün buraya gelip de milletin halini sormadın” diye konuştu.

Yılmazcan, “Ben buradayım amca” karşılığını verdi. Vatandaş ise “Biz 70 gündür burada reziliz, rezil” dedi. Yılmazcan, “Bu çadırları kim getirtti? Ben getirttim. Benim getirttiğim çadırlarda kalıyorsun sen. O zaman çadırda kalma. Getirdiğim çadırda kalıyorsun” karşılığını verdi.

Yılmazcan’ın sözleri sosyal medyada vatandaşlardan büyük teki gördü.

NACİ GÖRÜR’DEN TEPKİ

Yılmazcan’ın bu sözlerine bir tepki de Prof. Dr. Naci Görür’den geldi.

Görür Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Gazetede okudum. Vatandaşlar deprem bölgesinin bir belediye başkanına tepki göstererek ‘Neredeydiniz’ diye soruyor. Başkan da ‘Devlet buradaydı, vali buradaydı, Jandarma Komutanı buradaydı’ diye cevap veriyor. Bu soru ve cevaplar 50 bin canımız gittikten sonra ve üstelik de yanlış zaman kastedilerek gerçekleştiriliyor. Asıl soru şu olmalıydı: ‘Depremden önce neredeydiniz?” ifadesini kullandı.

AKP’li belediye başkanından isyan eden depremzedeye: O zaman çadırda kalma