Depremzedelere ‘şov yapıyorsunuz’ diyen AKP’liye CHP’den tepki: Bu olay unutulmaz

Yayın tarihi: 29 Mart 2022 Salı 9:30 pm - Güncelleme: 29 Mart 2022 Salı 9:46 pm

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir’deki depremzedelere “şov yapıyorsunuz’ sözlerini sarf eden AKP İl Başkan Danışmanı Mustafa Kandil’e tepki göstererek, “Bu olay unutulmaz, o göz yaşlarını hangi vicdan kabul eder?” dedi.

İzmir’de 117 yurttaşın hayatını kaybettiği depremin üzerinden 17 ay geçmesine rağmen hala yeni evlerine kavuşamayan depremzedeler AKP İl Başkanlığı önünde tepkilerini dile getirdi. AKP İl Başkan Danışmanı Mustafa Kandil, binaya girmesine izin vermediği depremzedelere yönelik “Şov yapıyorsunuz” şeklinde cümleler sarf etti.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel,  AKP’li Kandile’e sosyal medya hesabından tepki göstererek, “Bu olay unutulmaz, o göz yaşlarını hangi vicdan kabul eder? Utanç verici bu görüntüleri kamuoyunun takdirine bırakıyoruz” dedi. Yücel, depremzedelerin protestosundan görüntüler paylaştı. Yücel’in açıklaması şöyle:

“Depremin yuvalarını yıktığı, yakınlarını koparıp aldığı İzmirli annelerin bir damla gözyaşı sizin sarayınızdan da, iktidarınızdan da kıymetlidir. 500 gündür oyaladığınız, acılarına acı kattığınız Anneler çare için AKP İl başkanlığına gelince, ‘Şov yapmayın’ deyip, polis zoruyla onları dışarı attırırken insanlığınızı nereye bıraktınız? Bu olay unutulmaz, o göz yaşlarını hangi vicdan kabul eder? Utanç verici bu görüntüleri kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.”

İzmir’de çocuk heykellerine üçüncü saldırı