Hatay’da öfkeli anma! Fahrettin Koca ve Lütfü Savaş’a protesto

Yayın tarihi: 6 Şubat 2024 Salı 9:51 am - Güncelleme: 6 Şubat 2024 Salı 11:20 am

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 6 Şubat depreminde yaşamını yitiren yurttaşları anmak için geldiği Hatay’da protesto edildi. Protesto edilen Koca, “Fatiha okunmasından rahatsız olan mı var” dedi. Öte yandan anmaya gelen vatandaşlar Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a da tepki gösterdi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde 50 binden fazla yurttaş hayatını kaybetti. 11 ili etkileyen depremlerde en fazla yıkımın olduğu Hatay’da anmaya katılan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca depremde yakınlarını kaybeden yurttaşlar tarafından protesto edildi.

Hatay’daki anma töreninde Lütfü Savaş’a protesto

“FATİHA OKUNMASINDAN RAHATSIZ OLAN MI VAR”

Hatay’da protesto edilen Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Depremde kaybettiğimiz canların saygıyla anılmasından, hatıralarının yad edilmesinden, sessizlik içinde ruhlarına Fatihalar okunmasından, dualar edilmesinden rahatsız olan mı var? Bu dakikalar hürmet dakikalarıdır. Bunun aksine davranış hem yaşayanları hem aramızdan ayrılanların ruhunu incitir. Yeri gelir protesto anlayışla karşılanır. Ama bu hürmet dakikaları onun vakti değil.” ifadelerini kullandı.

Gökhan Zan’dan anma töreninde iktidara tepki: Bizi 3 gün ölüme terk ettiniz

“SESİMİZİ KİMSE DUYMADI”

6 Şubat Platformu tarafından burada yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: “5 Şubat 2023’te mutluyduk, sağlıklıydık, evimiz vardı. En önemlisi eksik değildik. Geçen yıl bugün, bu saatte güne uyanamadan binlerce insan bu hayattan koparıldı. 6 Şubat’ta önce korktuk; beton arasında kaldık. Ezildik, havasız, susuz kaldık. Boğulduk; yalnızdık, kimsesizdik, çaresizdik, perişandık. Sesimizi kimse duymadı. Terk edildik ve sonunda öldük. Saatler 04.17’yi gösterdiğinde her zamankinden çok farklı uyandık. Sarsılarak, düşerek sevdiklerimize ulaşmaya çalışarak uyandık. Bir de hiç uyanamayanlar vardı aramızda. 105 saniyede onbinlerce canımız, binlere yıllık kadim memleketimiz yıkıldı. Şu an bu yüzden buradayız. Sevdiklerimizi anmak için buradayız. Yitirdiklerimize verdiğimiz sözü tutmak, bu kenti yeniden kurmanın iradesini göstermek için buradayız. Bu büyük felakette kaybettiğimiz canlarımızı özlem ve rahmetle anıyoruz.”

Açıklamanın ardından saat 04.17’de 105 saniye süren bir saygı duruşunda bunuldu. Bu esnada depremzede yurttaşlar, “Sesimi duyan var mı?” diye seslendi. Sık sık da “Unutmak yok, affetmek yok, helalleşmek yok” sloganları atıldı. Ardından yurttaşlar, ellerindeki karanfilleri Asi Nehri’ne bıraktı.

LÜTFÜ SAVAŞ’A DA TEPKİ

Tören katılan ve CHP tarafından yeniden aday gösterilen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş vatandaşlar tarafından protesto edildi. Savaş korumalar eşliğinde güçlükle devlet protokolünün olduğu alana geldi.

 

 

 

Kaynak: TELE1