Depremin yıktığı dört il polisler için ‘şark hizmeti’ bölgesine dahil edildi

Yayın tarihi: 26 Şubat 2023 Pazar 3:07 pm - Güncelleme: 26 Şubat 2023 Pazar 3:07 pm

Türkiye’yi sarsan deprem felaketinden etkilenen Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep ve Malatya polisler için ‘şark hizmeti’ bölgesine dahil edildi.

İçişleri Bakanlığınca hazırlanan “Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”, Resmi Gazete’de yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik değişikliğine göre, emniyet personelinin, son depremlerden etkilenen illerden Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep ve Malatya’da yapacakları görevler, bugünden itibaren “şark hizmeti” olarak kabul edilecek.

Buna göre 4 il, 48 ilçe ve 4 doğrudan merkeze bağlı taşra teşkilatı olmak üzere 56 birimdeki görev süreleri yeniden düzenlendi. Bu illerdeki görevli personelin, bugünden itibaren çalışacakları süre şark hizmetinden sayılacak.

Deprem nedeniyle doğu görevi kapsamına dahil edilen birimler de dahil olmak üzere 15 il, 99 ilçe ve doğrudan merkeze bağlı 9 taşra teşkilatında da görev süreleri düşürüldü.

4 BÖLGE UYGULAMASI KALDIRILDI

Ayrıca 2024’te yürürlüğe girmesi planlanan “şark hizmeti” yerinin 4 bölgeye ayrıldığı uygulama kaldırıldı. Mevcut “batı” ve “doğu” şeklindeki 2 bölge uygulaması devam edecek. Yönetmeliğe göre, gelecek yıl yürürlüğe girecek “şark hizmeti” yerinin 4 bölgeye ayrılmasını öngören uygulama kaldırıldı. Halen uygulanmakta olan 1. bölge (batı) ve 2. bölge (doğu) şeklindeki iki bölge uygulaması devam edecek. Batı ve doğu illeri kendi arasında tekrar gruplara ayrılmayacak.

Böylece 4 bölge uygulaması kapsamında, “şark görevi”ni bitiren personelin batı illerinde görev süresini tamamlaması halinde zorunlu yer değişikliğine tabi tutulması kararı da kaldırıldı.

Muharip gaziler, sivil terör mağdurları ile şehit ve gazi yakını emniyet mensuplarına da “şark görevi”nden muafiyet ve nüfusa kayıtlı olduğu yere atanma hakkı getirildi.

Deprem uzmanı Ahmet Ercan: Apartman altı fırınlar tehlike oluşturuyor