Depremin sembolü olan baba acının yıl dönümünde konuştu!

Yayın tarihi: 6 Şubat 2024 Salı 9:59 am - Güncelleme: 6 Şubat 2024 Salı 10:00 am

Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden tam bir yıl geçti. Yakınlarını kaybedenlerin acısı halen diriyken, acının yıl dönümünde milyonlar yine aynı hüzünle yasa ortak oldu. Ebrar Sitesi’nde enkaz altında kalan kızının elini tutarak beklemesiyle depremin simgelerinden biri olan Mesut Hançer, kızını kaybetmesinin birinci yıl dönümünde konuştu. Hançer, “Çok kötüymüş evlat acısı” dedi.

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta saat 04.17’de meydana gelen depreme çalıştığı fırında yakalanan Mesut Hançer, Ebrar Sitesi’nde enkaz altındaki kızının elini tutarak beklemesiyle, deprem felaketinin sembolü olmuştu. Acısının yıl dönümünde konuşan Hançer, “Çok kötüymüş evlat acısı…” dedi.

MEZARINI ZİYARET ETTİ

Depremden sonra eşi ve 3 çocuğuyla birlikte Ankara’da yeni bir hayat kuran Mesut Hançer, ailesiyle birlikte dün Kahramanmaraş’a geldi. Hançer, kente geldiğinde ilk olarak Kapıçam Şehir Mezarlığı’na giderek kızı Irmak Leyla’nın mezarını ziyaret etti. Kızının mezarının başına çiçek bırakan Hançer, duygusal anlar yaşadı.

“2-3 SAAT ÇOCUĞUMUN ELİNİ TUTARAK BEKLEDİM”

Depremde kızıyla birlikte 7 yakınını kaybettiğini, depremin ardından Ankara’da çalıştığını belirten Mesut Hançer, evlat acısının çok farklı olduğunu belirtti.

Hançer, “Gidişi oldu gelişi olmadı bir daha. Biz de kendiyle beraber öldük işte. Biz de kendiyle beraber öldük yani. Hepsinin acısı farklı ama evladınki başkaymış. Öbürlerini bastırıyormuş yani anne, baba, abi kardeş acısını daha kötü bastırıyormuş. Hiçbir zaman da çıkmadı, çıkmıyor da, hiçbir zaman da çıkmıyor acısı. 2-3 saat çocuğumun elini tutarak bekledim yani o şekilde. Ama bir daha da bırakamadık ki elini” dedi.

“ÇOK KÖTÜYMÜŞ EVLAT ACISI”

Ankara’da yaşıyor olsa da sık sık Kahramanmaraş’a gelip kızının mezarını ziyaret ettiğini söyleyen Hançer, “Babaannesinde kalıyordu işte, gezmeye gittiydi oraya. 2 saatliğine gitmişti, işte gelmedi. Her şeyi yarım kaldı. Her şeyimiz bitti yani, her şeyimiz kayboldu, yok oldu. Fırından çıktık geldik bir ümitle ama ümitlerimizin hepsi yarım kaldı. Geldiğimizde hep enkaz yığınıyla karşılaştık. Belden aşağısı enkazın altındaydı. Ellerinden öptüm, yanaklarından öptüm. İşte ellerine sarıldım, ellerini öptüm ama hiçbir çare bulamadık. Anında gitmiş anında. Çok kötüymüş evlat acısı. Yani yüreğimizin başında ateş yanıyor daha da sönmedi, daha da sönmedi yani” ifadelerini kullandı.

(DHA)

Mesut Hançer, depremde kızının elini tutan baba, kahramanmaraş,

53 bin 537 can! 11 ili yıkan depremin acısı hiç dinmedi

Kaynak: DHA