Depremin merkez üssündeki binada tabak dahi kırılmayan binanın müteahhidi konuştu

Yayın tarihi: 16 Şubat 2023 Perşembe 7:46 pm - Güncelleme: 16 Şubat 2023 Perşembe 7:46 pm

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerde, altındaki züccaciye dükkanındaki tabakların dahi kırılmadığı binanın müteahhidi Akın Öncül açıklamada bulundu. Öncül, “Biz yapılması gerekeni yaptık” dedi.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler 11 ilde büyük yıkıma yol açtı. Türkiye’yi yasa boğan deprem felaketinde Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde bulunanan bir binanın alt katındaki iş yerinde tabak dahi kırılmadı.

Binan müteahhidi Akın Öncül, CNNTürk’e yaptığı açıklamada, “Tüm milletimizin devletimizin başı sağolsun. Elimizden geldiğince tüm ekibimizle kontak kurarak işin başında durarak, imalatımızı yapımımızı sürdürdük. Maalesef o binanın karşısında bir bina yıkıldı.” ifadelerini kullandı.

Öncül açıklamasının devamında şöyle konuştu:

“Orası Kahramanmaraş’ın üst bölgeleri değil. Çok şükür ağır hasarlı bir binamız olmadı. Sağlam bina derken biz yapılması gerekeni yaptık. Bu iş bir ekip işi. Bu işte inşaat mühendisi, mimarla birlikte çalıştığımız ortak bir şekilde hareket ediyoruz. 2014 yılında yapı denetim sistemi başladı. Bundan önce de biz kendimiz yaptırıyorduk. Demir ya da beton aldığımız firmada sıkıntı çıkarsa ona göre önlemimizi alıyorduk. Bu komple bir ekip işi. İnşaatta çok kalem var ama ana olarak 50 kalem var hepsini tek tek kontrol ediyorduk. Bir inşaatın en önemlisi kaba inşaatıdır. Mobilyayı duvar kağıdını değiştirebilirsiniz. Kirişi, kolonu perdeyi değiştiremezsiniz. En önemlisi kaba iskele. Acımız büyük. Tüm milletimizin, devletimizin başı sağolsun. İnşallah herkes kuralına göre yapar. Deprem değil bina öldürüyor.”

Depremzedelerin yardımlarını satan zanlı tutuklandı