Depremin etkilediği 10 ilde eğitime ara verildi

Yayın tarihi: 6 Şubat 2023 Pazartesi 7:31 am - Güncelleme: 6 Şubat 2023 Pazartesi 7:47 pm

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından 10 ilde okulların bir hafta eğitime ara vereceğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremin zarar verdiği 10 ilde eğitime 1 hafta ara verildiğini duyurdu.

Oktay açıklamasında, “Tüm okullarımız 10 ilimizde bir hafta tatil. Milli Eğitim Bakanlığı ayrıca açıklama yapacak.” ifadelerine yer verdi.

EĞİTİME VERİLEN ARA DÖRT İLDE İKİ HAFTAYA ÇIKTI

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ise daha sonra yaptığı açıklamada, “Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya illerimizde bugün itibarıyla eğitim öğretime 2 hafta ara veriyoruz” dedi.

ÜNİVERSİTELERDE DE EĞİTİME ARA VERİLDİ

Yükseköğretim Kurumu da depremden etkilenen 10 ilde yükseköğretim kurumlarında eğitime ara verildiğini açıkladı. Yapılan açıklamada, “Depremden etkilenen 10 ilde yükseköğretim kurumlarımızda ikinci bir duyuruya kadar eğitim öğretime ara verilmiştir” denildi.

KREŞ VE BAKIMEVLERİ TATİL EDİLDİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, depremden etkilenen 10 ilde kreş, gündüz bakımevi ve çocuk kulüplerinin 13 Şubat tarihine kadar tatil edildiği bildirildi.

 

Kahramanmaraş’ta 7,4’lük deprem! Çok sayıda can kaybı var