Depremin 11’inci gününde mucizenin ismi Aleyna! 248’inci saatte kurtarıldı

Yayın tarihi: 16 Şubat 2023 Perşembe 12:22 pm - Güncelleme: 16 Şubat 2023 Perşembe 1:00 pm

Kahramanmaraş’ta depremin 11. gününde süren arama kurtarma çalışmalarında 17 yaşındaki Aleyna Ölmez, 248’inci saatte enkazdan sağ çıkarıldı.

Kahramanmaraş’ta gerçekleşen ve 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerin ardından arama kurtarma çalışmaları 11. gününde de devam ediyor.

ÜMİTLERİN TÜKENDİĞİ ANDA BİR SES DUYULDU

Ümitlerin tükendiği anda, ekipler iş makinesi ile çalışma yaptıkları esnada maden işçileri, AFAD ve Sakarya Büyükşehir İtfaiyesi ekipleri Atabey Apartmanı’nda bir ses duydular.

201. ve 202. saatte mucize kurtuluşlar

17 YAŞINDAKİ ALEYNA SAĞ ÇIKARILDI

JAK ekiplerinin de katıldığı arama çalışması sonrası 17 yaşındaki Aleyna Ölmez’e sağ olarak ulaşıldı. Madencilerin ‘Domuz bağı’ yöntemiyle ulaştıkları Aleyna Ölmez, UMKE ekipleri tarafından ambulansla hastaneye sevk edildi. Yakınları ve kurtarma çalışmasına katılan ekipler büyük sevinç yaşarken, binadan yeni güzel haber verebilmek için ekipler çalışmalarına devam ettiler.

GENÇ KIZIN DURUMU İYİ

Kurtarma ekibindekiler Aleyna Ölmez’in yakınlarına verdikleri bilgide, genç kız ile konuştuklarını, durumunun iyi olduğunu kaydettiler.

EKREM İMAMOĞLU’NDAN PAYLAŞIM

İmamoğlu paylaşımında “Mustafa kardeşimiz 228 saat sonra Antakya’daki enkazdan sağ olarak kurtarıldı. İş makinesi çalışırken kurtarma ekiplerimizin dikkatiyle hayata döndü” dedi. Enkazdan 228 saat sonra bir vatandaşın daha sağ bir şekilde çıkarılması görenleri duygulandırdı.

78 kişi can verdi! Kolonları kesilen site için yapılan suç duyurusuna takipsizlik verilmiş