Depremi 3 saat önce tahmin etti, riskli illeri açıkladı… Ahmet Ercan, ‘Yavaş deprem diye bir şey yok”

Yayın tarihi: 20 Şubat 2019 Çarşamba 8:43 pm - Güncelleme: 21 Şubat 2019 Perşembe 5:29 pm

24 Saatte 44 kere sallanan Çanakkale’de 5,5 büyüklüğünde deprem oldu. Prof. Dr. Ahmet Ercan, bu depremin olacağını tam 3 saat 12 dakika önce söyledi. Hem de büyüklüğünün kaç olacağını belirterek anlatmıştı.

 

Yıllar sonra yeniden ortaya çıktı… Deprem paniğine yol açtı!

24 Saatte 44 kere sallanan Çanakkale’de 5,5 büyüklüğünde deprem oldu.

Odatv’den Soner Dağıstanlı’nın haberine göre; Prof. Dr. Ahmet Ercan, bu depremin olacağını tam 3 saat 12 dakika önce söyledi.

Korkutan iddia: Yarın 8 büyüklüğünde deprem olacak

Peki nasıl?

Son depremlerin yayınlandığı sayfada Çanakkale’de bir günde 44 deprem olduğunu görünce Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’ı aradım.

Sorum bu durumun normal olup olmadığıydı. Saat 18.00 sıralarında yapıldı konuşma. İşte Prof. Ercan’ın o dakikada verdiği cevap; “Depremler Biga Çukur’unda oluyor. Orası en fazla 5,2- 5,5 büyüklüğünde deprem üretir. Enerji belli ki boşalmak istiyor. Çanakkale’de bu büyüklükte deprem olacak.”

Bu cevap üzerine “ÇANAKKALE 5,2’YE GEBE” başlıklı haberi hazırladım. Tabii tüm Türkiye için yaptığı uyarıları da ekledim. Haber daha hiçbir yerde yayınlanmadan, 3 saat sonra Prof. Dr. Ahmet Ercan’ın dediği yerde, dediği büyüklükte oldu deprem. Konuşmasında kullandığı, “2019 deprem yılı olacak”sözü daha anlamlı hale geldi.

ANADOLU ÇOK GERGİN

2011’den beri Türkiye’de büyük deprem olmadığını söyleyen Prof.Dr. Ahmet Ercan, “Bu durum normal değil. Türkiye’nin tamamı çok gergin. Hep söyledim. 2019 deprem yılı olacak” dedi.

3 SAAT ÖNCESİNDEN DEPREMİ BİLEN AHMET ERCAN TELE1’DE ‘YAVAŞ DEPREM’İ ANLATTI

TELE1’de Namık Koçak’ın sunduğu ‘Gün Başlıyor’ programına katılan Prof. Dr. Ahmet Ercan, İstanbul’da gerçekleştiği öne sürülen yavaş depremi anlattı.

Ahmet Ercan yavaş deprem diye bir şey olmadığı söyleyerek bunun yanlış bir tabir olduğunu ifade etti. Ahmet Ercan yer kabuğunda meydana gelen bir kırıkta ki enerjinin aniden boşalması olayına deprem dediklerini eğer bir gerginlik aylar yada yıllar süren bir süreçte boşalıyorsa buna yavaş yürüme dendiğini söyledi. Yavaş yürüme denen olgunun İngilizce’den dilimize geldiğini ve aslında yavaş yamularak yürüme olduğunu ifade etti.

Ahmet Ercan yavaş yürüme ile kırılmada gerçekleşecek gerginliğin bir kısmının azaldığını doğrulamasına rağmen bunun sadece 10 da 1 oranında azalttığını vurguladı. Ahmet Ercan 1999 Gölcük depremi öncesinde de yavaş yürümenin meydana geldiğini söyledi.

 

İstanbul’u kaplayan sis tabakasının depremle ilişkisi var mı?

Herkesin büyük Marmara depremini beklediğini ifade eden Prof. Ercan, bambaşka bir yerde deprem gerçekleşebilir dedi.

İşte riskli iller;

Hakkari, Bitlis, Muş, Bingöl, Erzincan, Tokat, Sivas’ın kuzeyi, Samsun’un güneyi, Kastamonu’nun güneyi, İzmir Dikili, Bursa Gemlik Körfezi, Balıkesir Bandırma.

Deprem okulları tatil ettirdi… 46 artçı deprem… İşte son açıklama