Depremden kurtulan liseli genç kayalık bölgede mahsur kaldı

Yayın tarihi: 25 Şubat 2023 Cumartesi 10:44 pm - Güncelleme: 25 Şubat 2023 Cumartesi 10:44 pm

Kahramanmaraş merkezli depremlerde evi zarar gördüğü için Antalya’ya gelen 15 yaşındaki Yiğit Öztürk, gezmek için geldiği ve mahsur kaldığı kayalıklardan güvenlik ekiplerinin operasyonuyla kurtarıldı.

Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depreme Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde yakalanan lise öğrencisi Yiğit Öztürk, anne ve dedesiyle iki gün önce Antalya’ya akrabalarının yanına geldi. Bugün güneşli havanını etkisini gösterdiği kentte Konyaaltı sahili varyant bölgesine manzara izlemeye giden Yiğit Öztürk, falezlerin alt noktasındaki kayalık bölgeye indi. Denizi daha yakından izlemek isteyen Öztürk, indiği kayalık alanda mahsur kaldı. Telefonunu da suya düşüren Öztürk, durumunu annesine bildiremedi. Oğlunun uzun süre dönmemesi nedeniyle endişelenen Muhterem Öztürk, durumu bölgede devriye görevi yapan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekiplerine bildirdi.

DHA’nın aktardığına göre varyant bölgesinde aramaya yapan ekipler, Öztürk’ü mahsur kaldığı yerde gördü. Durum hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirildi. İhbarla bölgeye itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Karadan alınma şansı zor olan Öztürk’ün kurtarılması için deniz polisinden destek istendi. Bu sırada itfaiye ve polis çocuğun bulunduğu yerden hareket etmemesini ve kısa süre kurtarılacağının bilgisini vererek, sakin olmasını istedi. Kaleiçi Yat Limanı’ndan botla çıkan deniz polisi, kısa sürede falezlerin altına geldi. Bot, kayalık alana güçlükle yanaşırken, Öztürk de yaklaşık 10 dakika süren bir çalışmayla bota alındıktan sonra Yat Limanı’na çıkartıldı. Polis ekip aracına alınan Öztürk, annesiyle birlikte kaldıkları akrabalarının yanına götürüldü.

Yaşadığı olayın şokunu üzerinden atamayan Öztürk, “Depreme yakalandık. Annem içeri geldi ‘deprem oluyor’ dedi. Dışarıya zor çıktık. Diyarbakır’dan depremden dolayı buraya geldik. Bugün sahile gezmeye geldik. Benim de gittiğim yeri keşfetme ve tırmanma merakım var. Falezlerin olduğu yere bakmak istedim. Sonra bir mağara gördüm oraya gidecektim ama gidemedim. Sonra manzara izlemek için bu kayalık alana geldim ve mahsur kaldım. Oraya da zor inmiştim” dedi.

Niğde depreminin ardından gözler volkanik dağın üzerinde