Depremden kurtulan Hataylılar şimdi de kamulaştırmayla mücadele ediyor

Yayın tarihi: 24 Mayıs 2023 Çarşamba 2:12 pm - Güncelleme: 24 Mayıs 2023 Çarşamba 2:12 pm

TOKİ tarafından konutlar yapılması planlanan Antakya’ya bağlı Dikmece Mahallesi’nde, zeytin ağaçlarıyla dolu tarım arazileri için kamulaştırma kararı alındı.

Hatay, depremzedeler için mağduriyetin sürdüğü bir kent haline geldi. Hastaneler ve TOKİ inşaatları için alınan acele kamulaştırma kararlarına yönelik tepkiler büyüyor. Son olarak aynı durum Antakya’ya bağlı Dikmece Mahallesi’ndeki zeytinlik ve tarım arazilerinde yaşanıyor.

Zemin sorunlu! TOKİ ağaçlandırılacak alanı imara açtı

KÖYLÜNÜN TOPRAKLARINA EL KONULDU

Köylülerin arazilerinin tamamına yakınına e devlet üzerinden şerh koyulmuş durumda. Karaali ve Serinyol hattı üzerindeki bir çok köylünün topraklarına ise el konuldu. Bölgede onlarca ev, bir milyondan fazla zeytin ağacı ve buğday tarlalarının bulunduğu alanın kamulaştırılması, mahalle sakinlerinin tepkisini çekti. Mahallelinin ifadesine göre, karar henüz resmi olarak duyurulmamış olsa da ihaleler gerçekleştirildi.

TOKİ tarafından inşa edilecek olan konutlar aşamalar halinde yükselecek ve şirketler çalışmalara başladı. Mahalle sakinleri, tapulu arazilerinin ellerinden alınacak olmasına ve bölgede hazine arazilerinin bulunmasına rağmen tepkilidir. Mahalleli yürüyüş yaparak sloganlar attı ve basın açıklamasıyla karardan vazgeçilmesini talep etti.