Depremde kaybolan İrem, kaldırılan enkazdan da çıkmadı

Yayın tarihi: 7 Mart 2023 Salı 7:13 am - Güncelleme: 7 Mart 2023 Salı 7:15 am

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler 11 ilde büyük yıkıma yol açtı. Depremde 46 binin üzerinde kişi yaşamını yitirirken kayıp yurttaşlar için aramalar sürüyor.

Depreme Gaziantep’te İslahiye Hacıali Öztürk Mahallesi’nde bulunan Gözde Apartmanı’nda yakalanan Karaca ailesinden Adile Karaca, Duygu Karaca, Sıla Karaca, Adile Nur Karaca, Mehmet Karaca ve Hava Olamcam yaşamını yitirdi.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre; Aynı evde bulunan 14 yaşındaki İrem Karaca’dan ise haber alınamıyor. Kızı İrem’i görenler olduğunu belirten baba Fatih Karaca, şunları söyledi:

‘GÖRENLER OLMUŞ’

“Depremde eşimi, annemi, üç çocuğumu ve kaynanamı kaybettim. 11. gündeki enkaz arama çalışmalarında kızıma ulaşılamadı. Yaşamını yitirenleri teşhis ettik, oradan da çıkmadı. Dün enkaz tamamen temizlendi ve İrem içerisinde yok. İrem’i depremden bir hafta sonra İslahiye Stadyumu’ndaki Kızılay çadırlarında görenler olmuş.

TEK DAYANAĞIM KIZIM KALDI

Sonrasında da yemek yardımı sırasında gönüllü hizmet veren doktorlar görmüş. Uzmanlar depremin etkisiyle şoka girerek hafıza kaybı yaşayabileceğini söylüyorlar. Tüm yakınlarımı kaybettim, tek dayanağım bir tek kızım kaldı, ona ulaşmak istiyorum. Onun hayatta olduğuna eminim. İrem’i görenlerin bana 05437202683 numaralı telefonumdan ulaşmalarını rica ediyorum.”

Kaybolan çocukların 41’i 15 yaşın altında