Depremde iki çocuğunu kaybeden anne: O apartmanın yerine çocuk parkı yapılsın

Yayın tarihi: 4 Aralık 2020 Cuma 6:16 pm - Güncelleme: 4 Aralık 2020 Cuma 6:16 pm

İzmir’deki depremde iki kızı ve iki yeğeni ile kayınvalidesini kaybeden Emine Yücel, Rıza Bey Apartmanı’nın bulunduğu alanın çocuk parkı yapılmasını istedi.

İzmir’ide 30 Ekim’de meydana gelen depremde aralarında çocukların da bulunduğu 117 kişi hayatını kaybetti. Birçok binanın enkaza dönüştüğü depremde en fazla can kaybı Rıza Bey Apartmanı’nda yaşandı.

Yerle bir olan Rıza Bey Apartmanı, Emine Yücel’in sevdiklerine de mezar oldu. Arife Yücel (60), torunları Diren (3), Lena(4), Vera (6) ve Feda (10) ile birlikte yıkılan Rıza Bey Apartmanı’nın enkazı altında kaldı. Depremden 3 gün sonra cansız bedenlerine ulaşılan Arife Yücel ve 4 torunu memleketleri Çorum’da toprağa verildi.

Tükenmez Haber’den Nilay Göl’e konuşan Emine Yücel, Rıza Bey Apartmanı’nın bulunduğu alanın çocuk parkı yapılmasını istedi.

Yücel, şunları söyledi:

“İki tane evladın acısını yaşamak çok zor. Oralara hiç gidemiyorum, İzmir’e daha yeni geldim. İzmir depreminde bir sürü çocuk hayatını kaybetti. Bunların unutulmaması için oraya bir park yapılmasını istiyorum, depremde yitirdiğimiz canları orada analım.”

“Talebinizle ilgili herhangi bir yetkiliye ulaşabildiniz mi?” sorusuna yanıt veren Yücel, şunları söyledi:

“Ulaşmaya çalıştık ama şu anda bize geri dönüş sağlayan birileri yok. Amacımız; İzmir depreminde yaşananlar unutulmasın, orada bir anıt olsun. Farkındalık yaratmak için böyle bir talepte bulunduk.”