Depremde hayatını kaybeden akrabasıyla adaş olan kişi kayıtlarda ‘ölü’ görünüyor

Yayın tarihi: 24 Şubat 2023 Cuma 12:54 pm - Güncelleme: 24 Şubat 2023 Cuma 1:01 pm

İstanbul’da yaşayan 34 yaşındaki Nejat Özçelik, depremde Diyarbakır’da hayatını kaybeden akrabası Necat Özçelik ile olan isim benzerliği nedeniyle, kayıtlara ‘ölü’ olarak geçtiğini öne sürdü.

Kayıtlarda ‘ölü’ olarak göründüğünü öğrenince büyük şaşkınlık yaşayan Özçelik, karakola giderek bilgi almak istedi. Karakolda parmak izi kontrolü yapılan Nejat Özçelik’in kimliği teyit edildi. Ölen akrabasının ismiyle olan benzerliği nedeniyle kayıtlarda bir hata yapıldığı anlaşıldı. Özçelik, e-devlet, banka hesaplarına girerek kontrol etmek istediğinde, erişim engeliyle karşılaştı. Özçelik, nüfus müdürlüğüne giderek ölmediğini ispatlamaya çalıştı. Ehliyet ve kimliğini göstererek, hayatta olduğunu belirtmesine rağmen kayıtlar düzeltilmedi. Özçelik dilekçeyle başvuru yapması gerektiği söylendi. Kayıtlarda 11 gündür ölü olarak görünen Necat Özçelik, hayatına devam edebilmek için bu hatanın düzeltilmesini istiyor.

“AMA BEN YAŞIYORUM”

Durumu önceki gün trafik kontrolü sırasında öğrendiğini belirten Nejat Özçelik, “Şu an her yerde ölü görünüyorum. Hastayım ama hastaneye gidemiyorum. Bankalarda da erişim engeli olduğu için işlem yapamıyorum” dedi. Özçelik, “Avukatıma vekalet vermem gerekiyor. Notere gittiğim görevliler sistemde ölü göründüğüm için vekalet veremeyeceğimi söyledi. Çok zor durumdayım. Ölüm nedenim sistemde doğal afet yazıyor ama ben yaşıyorum. Sağ olduğumu söylüyorum” dedi.

Depremde hayatını kaybeden mimarlık öğrencisinin son projesi tarihi çevrede toplu konut