Deprem yardımları nerede?

Yayın tarihi: 6 Nisan 2023 Perşembe 1:56 pm - Güncelleme: 6 Nisan 2023 Perşembe 1:56 pm

Vatandaşın Vergisini Koruma Derneği (VAVEK), Cumhurbaşkanlığı’na deprem yardımlarının nerelere harcandığını sordu. Cumhurbaşkanlığı, taahhüt edilip yatırılmayan paralar hakkında bilgi vermezken, yardım paralarının kimlere ya da hangi projelere aktarıldığını da açıklamadı.

VAVEK, CİMER üzerinden deprem yardımlarının akıbetini sordu. Sözcü’nün aktardığına göre;  VAVEK yönetimi, yardımların ne kadarının ödendiği, toplanan paraların hangi kurumlara aktarıldığı, yardım paralarını alan kurumların bu paraları kimlere, nerelere ve ne amaçla harcadığı sorularının kamuoyu adına açıklanmasını istedi.

VAVEK Başkanı Dr. Turgay Bozoğlu imzasıyla CİMER’e gönderilen mektupta, Tek Yürek Türkiye Kampanyasında bağışta bulunacağını ilan edenlerin listesi de verildi.

CİMER’in AFAD’a yönelttiği sorulara ise AFAD Bağışçı İlişkileri Daire Başkanlığı’ndan yanıt geldi.

AFAD’ın verdiği yanıtta ise AFAD ve Kızılay’a yatırılmak üzere taahhüt edilmiş tutarlar olduğu, bu hesaba yatırılmış tutarların depremzedelerin öncelikli ihtiyaçlarının karşılanması maksadıyla kullanılacağı bilgisi verildi. Yanıtta hiçbir rakama yer verilmemesi dikkat çekti.

Depremin ikinci ayı! Yaralar sarılmadı skandallar bitmedi