Deprem kahininden ‘Dolunay’ iddiası

Yayın tarihi: 3 Kasım 2020 Salı 2:47 pm - Güncelleme: 3 Kasım 2020 Salı 2:47 pm

Kendisini deprem kahini olarak adlandıran Hollandalı uzman Frank Hoogerbeets, İzmir depreminden günler önce sosyal medyadan bazı uyarılarda bulunmuştu. CNN TÜRK’e konuşan Hoogerbeets dolunay ile depremler arasında ilişki olduğu iddiasını tekrarladı.

 

Daha önce Ekvador ve Endonezya’daki depremleri önceden tahmin ederek adını dünyaya duyuran ve “Deprem Kahini” olarak da adlandırılan Hollandalı uzman Frank Hoogerbeets İzmir depremini değerlendirdi.

Hollandalı uzman Frank Hoogerbeets Türkiye’yi yasa boğan ve onlarca kişinin ölümüne sebep olan depremle ilgili günler öncesinden paylaşımlar yapmıştı. Hoogerbeets dolunay ile depremler arasında ilişki olduğu iddiasını tekrarladı.

BU DEPREMİN MAVİ AY İLE İLGİSİ VAR MI?

Frank Hoogerbeets şunları söyledi; “Mavi ay gerçekten de önemli. Çünkü sadece 1 ay içinde iki dolunay anlamına geliyor. Ama dolunayın kendisi kritik olabilir. Bu anlamlı çünkü eğer gezegensel geometri dolunay döneminde kritik ise işte o zaman daha büyük sismik aktivite ortaya çıkabilir.”

“Her ne kadar bu sefer kritik geometri 27’sinde, yani dolunaydan 4-5 gün önce ortaya çıkmış olsa da dolunay yine de kritik olabilir.”

“Ben büyük sismik hareketliliğin olduğu kritik dönemleri elimden geldiğince açıklamaya çalışıyorum. 7 büyüklüğündeki depremleri çok sık görmüyoruz. Ama ben Türkiye’deki insanları önceden uyarmak için elimden geleni yapacağım”