Deprem bölgesine giden Mithat Sancar: Devlet ve iktidar yok burada

Yayın tarihi: 7 Şubat 2023 Salı 9:15 pm - Güncelleme: 7 Şubat 2023 Salı 9:15 pm

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin vurduğu kentlerden Hatay’a giden HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “Antakya tamamen kaderine terk edilmiş. Geçtiğimiz bölgelerde pek çok yıkılmış bina gördük ama kurtarma çalışmaları yok. İnsanlar sokaklarda ve barınma, ısınma imkanları yok. Su yok, çadır yok, ekmek yok, yemek yok. Burası kendi kaderine terk edilmiş görünüyor. Devlet ve iktidar yok burada” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyklüğündeki depremlerin etkili olduğu Adana ve Hatay’ı ziyaret etti. Sancar’a HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, milletvekilleri Züleyha Gülüm, Hüseyin Kaçmaz ile Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Eş Genel Başkanı Canan Yüce, Devrimci Parti Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçı ile Hatay, Adana ve Mersin il eşbaşkanları da eşlik etti.

“PEK ÇOK YIKILMIŞ BİNA GÖRDÜK AMA KURTARMA ÇALIŞMALARI YOK”

Bölgede açıklama yapan Sancar, şunları söyledi:

Depremin etkisini buraya gelince çok daha doğrudan görebiliyorsunuz. Bizler de gözlerimizle gördük, acı yıkım çok büyük ve şehir sahipsiz. Antakya tamamen kaderine terk edilmiş. Geçtiğimiz bölgelerde pek çok yıkılmış bina gördük ama kurtarma çalışmaları yok. İnsanlar sokaklarda ve barınma, ısınma imkanları yok. Su yok, çadır yok, ekmek yok, yemek yok. Burası kendi kaderine terk edilmiş görünüyor. Devlet ve iktidar yok burada. Acı var, öfke var. Elimizde en büyük imkân dayanışma çabası var.

“YARDIMLARIN HER YÖNTEMLE ENGELLENMEYE ÇALIŞILDIĞINI GÖRÜYORUZ”

Yardımların da her yöntemle engellenmek istendiğini görüyoruz. 1999 Gölcük Depremi’nde yaraları sarma konusunda en büyük katkıyı sivil dayanışma yapmıştı. Fakat şimdi ona da imkân verilmiyor. Yine de halklarımızı birbirlerinin yaralarını sarmak için kucaklaşmaya, birbirine el uzatmaya çağırmaya devam ediyoruz. Bizler bütün imkanlarımızla yaraları birlikte sarmak için çalışıyoruz. Ancak felaketin boyutları çok büyük.

‘Dayanamıyorum’ diyen depremzede Kılıçdaroğlu’na sarıldı