Deprem bölgesinde bu kez hijyen alarmı!

Yayın tarihi: 8 Mart 2023 Çarşamba 4:44 pm - Güncelleme: 8 Mart 2023 Çarşamba 4:44 pm

Resmi verilere göre 45 binden fazla kişinin öldüğü deprem felaketinin üzerinden tam 1 ay geçti. Afet bölgesindeki hala yurttaşların çadır ve hijyen sıkıntısı çektiği dile getiriliyor.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından yaralar sarılmaya çalışılıyor. 1 11 ili yıkan depremin enkazları kaldırılmadı, çok sayıda vatandaş da halen çadır bekliyor. Hayalet şehre dönen kentlerde kalan yurttaşlar depremin ilk günlerinde AFAD ekiplerini yardıma gelmediğini dile getirerek isyan etti.

Yurttaşların isyayını görmeyen yandaş medya ve trol ordusu eleştirilere ‘provokasyon’ yanıtını verdi. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, günler sonra ilk günler yeterli yardımın gidemediğini kabul ederek yurttaşlardan ‘helallik’ istedi. Yandaşl ve troller derin bir sessizliğe gömüldü.

İzleri silinmeyen felaket bölgede şimdi hijyen sorununu ortaya çıkardı. CHP’li Veli Ağbaba geçtiğimiz gün TBMM’de “Vallahi billahi de çadır hala yok” sözleriyle yaşananları anlatmaya çalıştı.

Türk Tabip Birliği de (TTB), depremin birinci ayında gözlem ve değerlendirme raporunu paylaştı. TTB, “Çadır, su ve hijyen sorunu sürüyor. Sağlık hizmetine erişim sıkıntılı” görüşüne yer verdi.

Afet bölgesinde su sıkıntısı hakkında haberler de gelmeye devam ediyor. Uzmanlar,  su sıkıntısı ile beraber hijyen sorununun salgın hastalıkların kapısının aralanacağı konusunda uyardı.

Naci Görür cevapladı: Neden peş peşe depremler oluyor?