Deprem bölgesinde beş milyon liralık telefon hırsızlığı

Yayın tarihi: 14 Mart 2023 Salı 11:14 am - Güncelleme: 14 Mart 2023 Salı 11:16 am

Malatya’da depremi fırsat bilen hırsızlar üç ayrı telefon dükkana girerek, yaklaşık beş milyon TL değerinde cep telefonu ve aksesuarı çaldı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya’da hırsızlar, Kavaklıbağ Mahallesi’nde camları kırılan cep telefonu satışı yapan üç iş yerine girdi. Birbirlerini tanımayan yaklaşık 20 kişi, girdikleri iş yerlerinden beş milyon TL değerinde onlarca akıllı cep telefonu, telefon aksesuarları ve güvenlik kamerası kayıt cihazlarını çaldı. İş yeri sahipleri, suç duyurusunda bulundu.

‘CADDEDE BEŞ MİLYON LİRALIK ZARAR VAR’

Hırsızlığın yaşandığı iş yerlerinden birinin sahibi olan Tayfun Orhan, “Depremin ilk günü insanlar can derdiyle uğraşırken, ikinci gün bizim burada sessizlik vardı. Yağma olaylarının olacağını tahmin ediyorduk. Benim ve iki ayrı arkadaşın iş yerini soydular. Benim bir milyon liraya yakın zararım var. Cihazlarım çalınıyor, arka tarafta raflar devrildiği için server panelinin içerisindeki kayıt cihazımızı gördüm. Üç gün sonra geldiğimizde server panelimizin içindeki kayıt cihazımıza kadar sökmüşler, bu caddede yaklaşık beş milyon liralık hırsızlık zararı var” dedi.

Vicdansızlar yine iş başında! Deprem testinde dolandırıcılık uyarısı