Deprem bölgesi için kuvvetli yağış uyarısı! Sel ve su baskını tehlikesi

Yayın tarihi: 25 Mart 2023 Cumartesi 9:32 am - Güncelleme: 25 Mart 2023 Cumartesi 9:32 am

Binlerce depremzedenin çadır ve konteynerlerde kaldığı deprem bölgesini yine sağanak yağış bekliyor. Kuvvetli sağanak yarın geceye kadar sürecek. İller hakkında sarı ve turuncu kodlu uyarı yapıldı. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), binlerce kişinin evsiz kaldığı deprem bölgesine sarı ve turuncu kodlu yağış uyarısı yaptı.  MGM, Adıyaman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Gaziantep, Malatya, Kahramanmaraş, Muş, Tunceli, Şanlıurfa ve Kilis’te kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu.

Yapılan açıklamada, bölgede beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis, Diyarbakır, Malatya ve Şanlıurfa’da kuvvetli (21-50 kg/m2), Adıyaman, Elazığ, Malatya’nın güneyi ve Şanlıurfa’nın kuzeyinde çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor.

SEL VE SU BASKINI!

Pazar günü gece saatlerine kadar yer yer devam etmesi beklenen kuvvetli yağışların sebep olabileceği sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı.

5 kişinin öldüğü Abide Köprülü Kavşağı alt geçidi açıldı