Deprem bölgesi hakkında salgın ve şebeke suyu açıklaması

Yayın tarihi: 22 Mart 2023 Çarşamba 6:12 pm - Güncelleme: 22 Mart 2023 Çarşamba 6:12 pm

Hatay’da şebeke suyunun içme suyu olarak kullanılmaması gerektiği belirtilirken deprem bölgesinde herhangi bir salgının olmadığı ifade edildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, merkez üssü Kahramanmaraş olan 6 Şubat tarihli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen iller hakkında açıklamalarda bulundu.

Kahramanmaraş depremlerde yaşadığı yıkımların ardından 20 Şubat tarihli 6,4 ve 5,8 büyüklüğündeki depremlerin de merkez üssü olan Hatay hakkında açıklama yapan Fahrettin Koca, “Hatay’da şebeke suyunun içme suyu olarak kullanılmasından kaçınalım, valilik ve kaymakamlıkların talimatlarına uyalım” dedi.

Deprem bölgesindeki salgın hastalık risklerine de değinen Koca, “Deprem felaketini yaşamış illerimizin hiçbirinde şu ana kadar herhangi bir salgın söz konusu değildir” ifadelerini kullandı.

28 NİSAN’DA HASTANE İHALELERİ

Bakan Koca ayrıca Ankara’daki hastanelerin yeniden inşası için projelerin tamamlandığını ve ihalelerin yapılacağını belirttikten sonra, “Ankara’da Sami Ulus, Dışkapı ve Onkoloji Hastanelerinin yerine inşa edilecek yeni hastane projelerimiz tamamlandı. 28 Nisan’da ihalelerini gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

Şanlıurfa’ya şebeke suyu verilmeye başlandı