Deplasman yasağının tebligatı Fenerbahçe’ye ulaştı! “Türk futbol tarihine kara bir leke olarak geçecek”

Yayın tarihi: 1 Mart 2023 Çarşamba 11:32 am - Güncelleme: 1 Mart 2023 Çarşamba 11:34 am

Kayserispor – Fenerbahçe maçı için verilen deplasman yasağına ilişkin tebligat  Fenerbahçe Spor Kulübü’ne ulaştı. Kulüp tebligata tepki göstererek, “Türk futbol tarihine adalet yoksunu kara bir leke olarak geçecek kararın tebligatı tarafımıza ulaşmıştır” açıklamasında bulundu.

Fenerbahçe Kulübü, Kayserispor deplasmanında sarı-lacivertli taraftarların stada alınmayacağı kararıyla ilgili tebligatın kendilerine ulaştığını açıkladı. Sarı-lacivertliler’den yapılan paylaşımda Türk futbol tarihine adalet yoksunu kara bir leke olarak geçecek kararın tebligatı tarafımıza ulaşmıştır” denildi.

Kayserispor’dan Fenerbahçe açıklaması: Futbol dışı güçler!

Fenerbahçe’den yapılan açıklama şöyle:

“Türk futbol tarihine adalet yoksunu kara bir leke olarak geçecek kararın tebligatı tarafımıza ulaşmıştır. Kulübümüz her şeye rağmen hukukun üstünlüğüne inanarak, bu karar ile ilgili yürütmeyi durdurma başvurusu yapacaktır. Kamuoyunun bilgisine sunarız”

NE OLMUŞTU?

Süper Lig’te oynanan Fenerbahçe – Konyaspor maçı öncesinde tribünleri dolduran Fenerbahçeli taraftarlar “Yalan yalan yalan / Dolan dolan dolan / 20 sene oldu / İstifa ulan!” ve “Hükümet istifa!” tezahüratında bulunmuştu. Tribünlerde ise “Acımız tarifsiz, başımız sağ olsun” ve “Yaşaran gözler ümit dolacak” pankartları yer almıştı. Bunun üzerine Kayseri Valiliği İl Güvenlik Kurulu, 4 Mart 2023’te oynanacak Kayserispor – Fenerbahçe maçına Fenerbahçe taraftarı alınmaması kararını vermişti.