‘Denizlerin Şekibe Ablası’ Şekibe Çelenk hayatını kaybetti

Yayın tarihi: 22 Şubat 2020 Cumartesi 10:18 am - Güncelleme: 22 Şubat 2020 Cumartesi 12:07 pm

1968 gençlik hareketi önderleri ve THKO kurucuları Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın avukatlığı üstlenen Halit Çelenk’in eşi, “Denizlerin Şekibe Ablası” Şekibe Çelenk hayatını kaybetti.

“Denizlerin Şekibe ablası” olarak bilinen Şekibe Çelenk’in cenazesi bugün ikindi namazını müteakip, Karşıyaka Mezarlığı 2 No’lu Kapı’da bulunan ve 60 yılını birlikte geçirdiği “Denizlerin avukatı” olarak tarihe geçen Halit Çelenk’in mezarına defnedileceği öğrenildi.

‘UMUDUM GENÇLERDE VE ONLARIN DEVAM ETTİRDİĞİ MÜCADELEDE’

Çelenk, Denizlerin idamı ve hayat arkadaşı Halit Çelenk’i kaybedişine ilişkin şunları söylemişti:

“12 Mart askeri cuntası ülkenin üzerinden bir silindir gibi geçti. Deniz, Yusuf ve Hüseyin idam edildiler. Onları asanları ve astıran Adalet Partisi iktidarını ve Demirel’i hiç affetmedim. 12 Eylül cuntası sevgili oğlum İlhan başta olmak üzere bir sürü genci yok etti. Yine cezaevlerine yetişmek zorunda kaldık Halit (Çelenk) ile birlikte. Geçen yıl yarin yanağından gayri her şeyi, güzel günlerin geleceğine dair inancımı paylaştığım, eşim, yoldaşım, meslektaşım Halit’i yitirdim. Zor ama dolu dolu geçen, mücadeleyle örülmüş bir yaşamdı Halit’le birlikte geçirdiğimiz 65 yıl. Onu özlüyorum. Umudum gençlerde. Ve onların vermeye devam ettikleri bağımsızlık, demokrasi ve sosyalizm mücadelesinde.”

‘ŞEKİBE ABLAYA SELAM SÖYLEYİN’

Deniz Gezmiş de 6 Mayıs 1972’de idam edilmeden önce; “Şekibe ablaya selam söyleyin, arkadaşlara çok emeği geçti” demişti.