Denizleri anan öğrenciler gözaltına alındı

Yayın tarihi: 6 Mayıs 2020 Çarşamba 2:25 pm - Güncelleme: 6 Mayıs 2020 Çarşamba 2:27 pm

Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi önünde; Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı anan Öğrenci Kolektifleri’nden üç üniversiteli gözaltına alındı.

Öğrenci Kolektifleri, 6 Mayıs 1972’de idam edilen Türkiye Halk Kurtuluş Ordusu (THKO) önderleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan için İstanbul Beşiktaş’taki Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi önünde eylemdeydi.

“Denizlerden bugüne akıl, bilim, sosyalizm” pankartı açan ve “Emperyalistler, işbirlikçiler 6. Filo’yu unutmayın” sloganı atan üniversiteliler, şu konuşmayı yaptı:

“Bugün 6 Mayıs. 6 Mayıs deyince akla Denizler, Yusuflar, Hüseyinler, 68’liler gelir. Bu ülkede direnen, devrimci gençler 68’lilerin yürüdüğü yolda, memlekette ve dünyada tüm direnenlere, tüm ezilenlere ve tüm hak arayanlara yol açmaya devam ediyor. Emperyalist-kapitalist sistemin halk sağlığını yok sayan, sağlık ve sosyal güvenlik sistemlerini lağveden politikaların karşısındayız. Cumhurbaşkanlığı Ofisi önünde ‘Hayır, sizin yüzünüzden ölmeyeceğiz. Bu ülkede hala devrimci gençler var’ diyoruz. Bizi öldüren COVID-19 değil, halk sağlığını hiçe sayan uygulamalarınızdır.”

Üçü üniversiteli olmak üzere dört kişi polisler tarafından darp edilerek gözaltına alındı.

“Her mahallede, her sokakta Denizlerin mücadelesi, sözleri yankılanıyor”

İstanbul Teknik Ünivesitesi Gümüşsuyu Yerleşkesi’nde 2 üniversiteli “Akıl, bilim, sosyalizm” pankartı açarak Denizleri andı.

Eylemde şu konuşmaya yer verildi:

Onlar yıllar önce sözlerini sakınmadan, korkmadan, geri adım atmadan gençliğin sözünü söylediler. Bugün memleketin sört bir yanında pandemi koşulları varken hala her mahallede her sokakta her evde Denizlerin mücadelesi, Denizlerin sözleri yankılanıyor. Bizlerde bugün evde kalamayanların, patronları sırtında taşıyan emekçilerin, devrimcilerin, işçilerin sözlerini söylemek için; emperyalizme, kapitalizme, AKP’ye karşı Deniz olacağız, Mahir olacağız demek için İstanbul Teknik Üniversitesi’ndeyiz. 6 Mayıs’da burada iş birlikçiler tarafından şımartılan emperyalist ABD 6. Filosu’nu denize döken, Denizlerin sözlerini tekrar haykırmak için buradayız. Bugünlere gelirken kaybettiğimiz bütün devrimcilere söz veriyoruz, emperyalist, kapitalist sistemin saldırılarına biat etmeyeceğiz. Söz veriyoruz ki işçilerin, emekçilerin, evde kalamayanların çığlığını bütün memlekette haykıracağız. Emperyalizmle, kapitalizmle ve faşizmle, bıkmadan, usanmadan, sinmeden savaşmaya devam edeceğiz. Bu kavgada Deniz olacağız, göklerden sosyalizmi indireceğiz.